PostHeaderIcon Вести

Вече у част Ранђела Јанићијевића

На предлог великог броја активних чланова Удружења Топличана у Београду, дана 27.06.2017.год. у Прокупљу је организовано Вече у част Ранђела Јанићијевића. Угледни Топличанин Јанићијевић је уједно и један од утемељивача Видовданског Сабора у Конџељу, активан члан Удружења Топличана у Београду, књижевник и хуманиста. На овом свечаном састанку се окупио велики број поштоваоца Рађела Јанићијевића из Топлице и Београда. Међу присутнима, поред Ранђела Јанићијевића су били и следећи гости: овогодишњи Домаћин Сабора у Конџељу протојереј Младен Симић, чланови редакционог одбора часописа Топлички венац (Мирковић Драгољуб, Драган Огњановић, Славољуб Ранђеловић), начелник ПУ Прокупље Ненад Каличанин, председник и чланови Удружења Топличана у Београду (Драган Владисављевић, Стојана Цветковић, Љубодраг Ђинђић, Новица Радошевић, Мијатовић, Ратомир Тимотијевић -Тим, Миленко Тановић, ) председник Завичајног удружења топличана у Нишу (Панић Слободан), родбина и пријатељи.

На састанку су евоциране бројне успомене присутних утемељивача Сабора у Конџељу, као и вођени разговори о будућим заједничким активностима свих угледних Топличана из Топлице и целе Србије.

Последње ажурирано ( понедељак, 03 јул 2017 16:18 )

 

Дванаеста привредно – туристичка манифестација

Топлички Сабор Вишњара - Велика Плана

1-2. ЈУЛ 2017.

 

Субота 1. јул 2017.

 • 14-17ч Долазак гостију и званица, дочек уз мед, јастребачку воду, ракију из чокања и питу од вишања.
 • 17ч- Свечано отварање сабора,подизање саборске заставе, поздравни говори Пригодан програм уз фолклор, трубаче , естрадне певаче; ДАНКА СТОЈИЉКОВИЋ, ЧЕДА МАРКОВИЋ

Додела награда најуспешнијим произвођачима вишања са територије општине Прокупље као и награде за најуређеније двориште.

Народно весеље до касно у ноћ. На више локација ће бити постављени шатори са музиком у којима ће се служити свадбарски купус, јагњетина, прасетина...

Очекује се неколико хиљада гостију из целе Србије као и гости из земаља у окружењу. Позвани су представници највиших органа власти републике Србије, привредне коморе Србије, председници топличких општина као и пуно званица из света бизниса посебно они који се баве откупом, складиштењем и прерадом вишања.

 

Недеља 2. јул 2017.

 • 13 ч - Наставак саборовања уз локалне певаче уз проглашење и награде за најбоље вишњоваче, шљивовице, вина ....

 

Организатори:
ОПШТИНА ПРОКУПЉЕ
УДРУЖЕЊЕ ТОПЛИЧАНА У БЕОГРАДУ
МЕСНА ЗАЈЕДНИЦА – Велика Плана
Председник организационог одбора ПРЕДРАГ ЈАКОВЉЕВИЋ


Последње ажурирано ( четвртак, 22 јун 2017 16:13 )

 

ПОЗИВ ЗА ОДЛАЗАК НА ВИДОВДАНСКИ СВЕТОПЛИЧКИ САБОР КОНЏЕЉ 2017

Организован аутобуски превоз за одлазак на Сабор преко СОНИК ТУРСА Београд

Туристичка агенција СОНИК ТУРС Београд има могућности да члановима Удружења Топличана у Београду и пријатељима Топличана понуди организовани аутобуски превоз за одлазак на Видовдански сабор, који ће се одржати 28.јуна 2017. код цркве Светих АРХАНГЕЛА МИХАИЛА И ГАВРИЛА у Конџељу.

Полазак из Београда:

 

 • 28.06.2017. године у 7:00, са полазишта туристичких аутобуса у Блоку 42, преко пута Бувље пијаце на Новом Београду.
 • Вожња ауто путем Београд – Ниш и магистралним путем Ниш–Прокупље–Конџељ.
 • Долазак у Конџељ око 10:30 / Повратак из Конџеља у 18:30 / Долазак у Београд око 22:00

 

 

ЦЕНА: 1.000,00 динара по особи

НАЧИН ПЛАЋАЊА: На рачун агенције 160-339220-43 или у готову уз уплату приликом резервације.

АРАНЖМАН ОБУХВАТА: Превоз удобним туристичким аутобусом и присуствовање Видовданском сабору у Конџељу.

Овај програм је рађен на бази 50 путника. Организатор задржава право отказа аранжмана услед недовољног броја пријављених путника до 5 дана пред полазак.

ПРИЈАВЕ: НАЈКАСНИЈЕ ДО 26.06.2017.год. до 12 часова
Преко Туристичке агенције СОНИК ТУРС (контакт: Пеђа Јаковљевић 063 201 163 или 011 2363441) или Секције за туристичке активности Удружења Топличана у Београду  (Филип Ждраљевић 069 1110398).

О САБОРУ

Видовдански сабор је, без сумње, највећи верски и културни догађај у Топлици. Организује се код цркве Светих АРХАНГЕЛА МИХАИЛА И ГАВРИЛА у Конџељу. Црква је саграђена 1900. године  и многи је називају ТОПЛИЧКА СТУДЕНИЦА. Ове године се организује петнаести Сабор. Видовдански Сабор организују: Удружење Топличана у Београду, Завичајно удружење Топличана у Нишу, Српска православна црквена општина Конџељ и Топлички управни округ.

За овогодишњи Сабор су планиране следеће активности:

 • Литургија и помен косовским јунацима;
 • такмичење ученика топличких основних школа у литерарном стваралаштву;
 • наступ културно уметничких друштава Топличког округа;
 • додела признања особама које су дале посебан допринос афирмацији Топлице;
 • промоција  часописа Топлички венац;
 • промоције књига топличких књижевника, отварање изложби слика топличких сликара.

На Топлички сабор долази и велики број мештана и Топличана из дијаспоре. Циљ манифестације је окупљање на овом светом месту што већег броја Топличана и пријатеља Топлице и неговање верских и културно-историјских тековина завичаја.

Домаћин овогодишњег Видовданског Светопличког сабора је протојереј Младен Симић

Најаву програма као и дешавања на Сабору прате све локалне телевизијске станице и писани медији, а сви догађаји се бележе на видео снимцима и могу се касније погледати на сајту Удружења Топличана у Београду и Завичајног удружења Топличана у Нишу.

ПОЗИВАМО ВАС ДА СВОЈИМ ПРИСУСТВОМ УВЕЛИЧАТЕ ОВУ ТРАДИЦИОНАЛНУ МАНИФЕСТАЦИЈУ

 
 

Поштовани Топличани И пријатељи Топличана,

На основу извршених припрема у нашем Удружењу И добијених сагласности од стране надлежних представника Министарства одбране РС, обавештавамо све чланове Удружења Топличана у Београду и пријатеље Топличана да ће се 08.јуна 2017.год. од 19 часова у Дому гарде у Топчидеру организовати манифестација под називом ОБЕЛЕЖАВАЊЕ СТОГОДИШЊИЦЕ ТОПЛИЧКОГ УСТАНКА,ПРВОГ СВЕТСКОГ РАТА А У СУСРЕТ ВИДОВДАНУ.

У организације ове манифестације наше Удружење учествује као суорганизатор са Министарством одбране, Удружењем породица палих бораца ратова од 1990.год.Републике Србије и Канцеларијом за КиМ у Београду.

Сви чланови нашег Удружења,као И пријатељи Топличана имају могућност да буду присутни на овој значајној манифестацији.

У вези резервисања потребног броја места, молимо Вас да податке о томе доставите нашој Секцији за манифестације,културу И медије (председник Мирослав Вулић 062 280 163) или на е маил нашег удружења до 07.06.2017.год. до 12 часова.

С поштовањем
УДРУЖЕЊЕ ТОПЛИЧАНА У БЕОГРАДУ


Последње ажурирано ( четвртак, 01 јун 2017 16:19 )

 

ОДРЖАНА РЕДОВНА ГОДИШЊА СКУПШТИНА УДРУЖЕЊА ТОПЛИЧАНА У БЕОГРАДУ

У свечаној Сали општине Врачар у Београду, дана 27.05.2017.год. у 12 часова одржана је редовна годишња Скупштина Удружења Топличана у Београду на којој је учествовало више од 70 пуноправних чланова. Усвојен је извештај о раду Удружења за претходну годину и финансијски извештај, чланови Скупштине ратификовали су и одлуку о изменама и допунама актуелног Статута Удружења. Скупштина је готово једногласно одлучила да разреши дужности досадашње чланове Управног и Надзорног одбора, те је извршила именовање нових чланова. У састав новог УО именовани су следећи угледни Топличани, и то: 1. Стојан Цветковић из Београда, власник Ауто центра Килер ауто, 2. Павле Галић из Београда, генерал у пензији, професор на Привредној академији Нови Сад, 3.Нада Протић из Београда, власник фирме Дело систем, 4.Светислав Здравковић из Београда,официр МУП Србије, 5. Жељко Атанасковић из Београда,директор Први фактор Београд, 6.Горан Петронијевић из Београда, адвокат, 7. Бранко Маслаковић из Београда,професор, ангажован на Институту и Саобраћајном факултету, 8.Ружица Милић из Београда, саветник у Канцеларији за КиМ, 9.Драган Миленковић из Београда,власник ливнице Кордун Д.Бресница,10.Никола Јеленковић из Београда,шеф кабинета председника општине Врачар и председник Удружења Топличана и уједно председник УО Драган Владисављевић из Београда,НИС ГАСПРОМНЕФТ. За нове чланове НО именовани су следећи угледни Топличани, и то: Радица Димитријевић из Београда, запослена у НБС, за председника НО, Ивица Андрић из Београда, официр ВС, за члана и Новица Радошевић из Београда,пензионер,за члана.

Последње ажурирано ( четвртак, 01 јун 2017 15:30 )

 

Последње ажурирано ( четвртак, 01 јун 2017 15:31 )

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 5 од 452
Пријатељи портала
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
НОВО

Ваше прилоге за
Топлички венац
од сада можете слати на
ОВУ АДРЕСУ

Претрага
Анкета
Да ли вам се допада портал Удружења?
 
Пријава корисника