PostHeaderIcon Вести

ТОПЛИЧКО ВЕЧЕ 2018 - ОДЛУКА О ОРГАНИЗАЦИОНОМ ОДБОРУ

Последње ажурирано ( четвртак, 04 октобар 2018 17:44 )

 

Овогодишње ТОПЛИЧКО ВЕЧЕ у Београду одржаће се 23.новембра у ресторану „БЕЛВУД“ у Београду

У петак, 23.новембра 2018.године (са почетком од 20 часова) одржаће се традиционално дружење „ТОПЛИЧКО ВЕЧЕ 2018“, у ресторану «Белвуд» у Београду, у улици Кнеза Вишеслава бр.27, Кошутњак, Пионирски град

Циљ овог дружења, на коме ће се окупити око 500 гостију (Топличани и пријатељи Топличана), је ширење пријатељства и промовисање топличког краја преко привредно-туристичких потенцијала.
Сваке године, једна од топличких општина је ДОМАЋИН овог традиционалног дружења. Домаћинство подразумева могућност видео презентације општине, организовања и довођења свих успешних привредних субјеката са територије своје општине, који ће изложити своје производе и упознати госте са могућим привредно-туристичким потенцијалом. Поред тога, општина Домаћин има могућност да за то вече приреди културно- уметнички програм и доведе успешну музичку групу са своје територије која ће уједно да се промовише у Београду и да забавља присутне госте уз музику. Такође, уколико домаћин сматра да је потребно, може да обезбеди водитеља који ће на адекватан начин да води програм вечери.

Ове године, по устаљеном редоследу општина Житорађа је Домаћин „ВЕЧЕ ТОПЛИЧАНА 2018“ у Београду.

Улазнице (и купони) се могу обезбедити у периоду од 15.10. до 20.11.2018.год. на следећим местима, и то:

 • Ауто сервис Килер, Улица Тошин бунар 63Б, Београд. Контакт: 063 206723 (Стојан Цветковић). Сваког радног дана у периоду од 08:00 – 17:00 часова
 • Туристичка агенција «СОНИК ТУРС», Улица Булевар краља Александра 112, Београд. Контакт: 063 201163 (Пеђа Јаковљевић). Сваког радног дана у периоду од 10:00 – 18:00 часова

Обезбеђена улазница (и купон) омогућава добијање пића добродошлице и комплетан мени уз музички програм.
Поред тога, коришћење паркинга за све госте, за цело вече је бесплатно.
Добро је да се дружимо и да имамо некога с ким можемо да будемо онакви какви јесмо.
Руководство Удружења топличана у Београду


Последње ажурирано ( четвртак, 04 октобар 2018 17:33 )

 

11. редовна седница Удружења Топличана у Београду

На основу СТАТУТА УДРУЖЕЊА ТОПЛИЧАНА У БЕОГРАДУ сазивам 11. редовну седницу, са следећим

ДНЕВНИМ РЕДОМ:

 1. Информисање о активностима Удружења у претходном периоду – известиоци председник и активни чланови Удружења
  • обезбеђење просторија за рад Удружења (предлози, формирање одбора, динамика активности, …)
  • учествовање у активностима на припреми и изградњи Спомен парка Топличком гвозденом пуку у Прокупљу (прве активности у вези отварања су планиране од 08 октобра, вредност средстава за изградњу 40 милиона дин., )
 2. Информисање о будућим активностима Удружења – известиоци председник и активни чланови Удружења
  • припрема и организација Топличко вече 2018 (утврђивање датума, места, протокола, формирање организационог одбора, ...)
 3. Сарадња са другим Удружењима грађана – известиоци председник и активни чланови Удружења,
 4. Пројекат промовисања успешних привредних субјеката чији су власници Топличани и пријатељи Топличана у Београду – известиоци председник и активни чланови Удружења
 5. Разно

Седница ће бити одржана дана 21.09.2018. године у седишту Удружења са почетком у 17 часова.

ПРЕДСЕДНИК
Драган Владисављевић


Последње ажурирано ( понедељак, 24 септембар 2018 09:37 )

 

Успешно одржан 16. Светоплички Видовдански сабор у Конџељу

Уважени пријатељи,

У своје лично име и у име свих чланова Удружења Топличана у Београду Вас обавештавамо о успешно одржаном 16.Светопличком Видовданском Сабору у Конџељу. Наиме, у организацији Удружења Топличана у Београду и Нишу, свих топличких општина, Топличког управног округа и Црквене општине Конџељ одржан је 16. Светоплички Видовдански сабор, који је почео литургијом у цркви Светих архангела Михаила и Гаврила, у част и помен косовским јунацима и јунацима Топличког устанка.

-Видовдан је један од најзначајнијих православних празника. То је дан када Срби треба да се поклоне својим јунацима који су на Косову 1389.године дали своје животе. Српски народ се кроз векове борио против туђина за своју слободу. Због тога је Видовдан дан када треба да се запитамо ко смо, шта смо и одакле смо. За Топлицу је овај празник изузетно важан. Сви знају шта је народ овог краја кроз векаове трпео, које жртве и патње је поднео да би имао своју слободу, породицу, цркву, школу, болницу и све оно што је потребно за живот. Уз помоћ и веру у Бога наш народ се враћа својим коренима, својој православној вери, свом бићу, изјавио је еписком Арсеније и додао да је добро што се ови сабори одржавају на Видовдан и што на њима долази велики број људи, не само из Топлице, него и из других крајева Србије. Владика Арсеније је подвукао да се треба вратити својим коренима и да је за овај крај неопходно да се заустави одлазак људи са својих огњишта.

– Нешто што су нам потомци оставили никоме не смемо да поклонимо. Због тога је потребно да се уз Божију помоћ рађа што већи број деце, да млади остану у свом родном селу и формирају своје породице, рекао је владика Арсеније

Након литургије Сабор је свечано отворио овогодишњи домаћин, Радивоје Шмигић. Он је поздравио присутне представнике Удружења Топличана из Београда и Ниша, представнике Топличког округа И топличких општина, Војске, Полиције, јавних установа, привреднике, уметнике, научне раднике госте и мештане. Домаћин овогодишњег Видовданског сабора Радивоје Шмигић наглашава да је оживљавање села најбољи пример очувања своје вере,традиције, обичаја и културе. Моја мисија за Видовдан је много скромна и она се односи на оживљавање српских села, а посебно топличких. Са овом мисијом прво сам кренуо од свог села Товрљана. Уз божију помоћ, људи добре воље и локалне самоуправе, након више од 20 година паузе, у селу се поново чује школско звоно, обновљена је црква Света Петка, подигнути нови засади под воћем, поправљени путеви. Све ово допринело је и повратку људи који су почели да обнављају своје порушене куће, рекао је Шмигић и истакао да вера и свети храмови могу допринети да се живот врати и у напуштеним селима.

Традиционалне Видовданске повеље су за заслуге у развоју и промоцију привредних и културних вредности топличког краја добили најуспешнији људи пореклом из Топлице, који су током ове године дали свој допринос развоју Топлице и очувању српства и традиције српског народа.

Повеља „Југ Богдан“ додељена је домаћину Сабора Радивоју Шмигићу, Повеља „Бошко Југовић“ додељена угледном човеку, привреднику, хуманисти и члану УО Удружења Топличана у Београду Драгану Миленковићу, Повеља „Косанчић Иван“ додељена је родољубу, угледном човеку и члану Удружења Топличана у Београду Саши Павловићу и Браниславу М. Аранђеловићу, Повеља „Царице Милице“ - Марији Илић, Повеља „Милана Топлице“ - Градимиру Петровићу и генерал мајору Храниславу Стевановићу.

На Сабору је, као и претходних година, промовисан часопис „Топлички венац“. У богатом културно- уметничком програму учествовао је Црквени хор „ Свети Прокопије“ и глумци прокупачког позоришта.
– И ове године чланови Удружења Топличана у Београду, Завичајног удружења у Нишу, свих топличких општина, и црквене општине Конџељ су успешно организовали 16.Светоплички Видовдански Сабор у Конџељу. Састали смо се овом светом месту да обележимо овај свети српски дан.Традицију успешно настављамо са циљем да ширимо јединство свих Топличана, пријатељство, промовишемо православље и српство, као и да у складу са својим могућностима помогнемо развоју Топличког краја, рекао је Драган Владисављевић, председник Удружења Топличана у Београду.

Сабораши из Конџеља су имали посебну част што су угостили И бројне пријатеље Топличана из Србије И дијаспоре.

У жељи да ћемо и даље путем заједничких успешних активности потврђивати заједничко пријатељство, ширити идеје православља, организовати манифестације и саборе срдачно Вас поздрављамо.

С уважавањем
Удружење Топличана у Београду
Председник Драган Владисављевић

Последње ажурирано ( четвртак, 05 јул 2018 16:24 )

 

УДРУЖЕЊЕ ТОПЛИЧАНА У БЕОГРАДУ, ЗАВИЧАЈНО УДРУЖЕЊЕ ТОПЛИЧАНА У НИШУ, СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВЕНА ОПШТИНА КОНЏЕЉ И ТОПЛОЧКИ УПРАВНИ ОКРУГ

ОРГАНИЗУЈУ

ШЕСНАЕСТИ СВЕТОПЛИЧКИ САБОР

28. ЈУНА 2018. ГОДИНЕ У КОНЏЕЉУ

ПРОГРАМ

 • 08:00 - Литургија и помен косовским јунацима, светом кнезу Лазару и светим српским мученицима – служи епископ нишки
 • 10:00 – Отварање Сабора и поздравна реч домаћина Сабора – Радивоје Шмигић
 • 10:15 - Додела традиционалних саборских повеља Југ Богдан, Бошко Југовић, Милан Топлица, Косанчић Иван и Царица Милица
 • 10:30 – Промоција књига топличких писаца
 • 12:30 - Пријем гостију – у свечаној сали парохијског дома
 • 13:30 – Промоција часописа Топлички венац бр.12 – уредник Драгољуб Цане Мирковић
 • 16:00 – Представљање ђака генерације и најбољих ученика топличких основних школа поводом ВИДОВДАНА 2018
 • 17:00 – Смотра културно-уметничких друштава топличког округа

ПОЗИВАМО ВАС ДА СВОЈИМ ПРИСУСТВОМ УВЕЛИЧАТЕ ОВУ ТРАДИЦИОНАЛНУ МАНИФЕСТАЦИЈУ

Последње ажурирано ( уторак, 19 јун 2018 15:08 )

 

Уважени,

16. СВЕТОПЛИЧКИ ВИДОВДАНСКИ САБОР биће одржан у четвртак 28.јуна 2018.године, са почетком у 8:00 часова,код Цркве Св.Архангела Михаила и Гаврила у Конџељу.

Са задовољством Вас позивамо да присуствујете овом, за Удружење топличана у Београду,врло важном догађају.

Циљ ове манифестације је окупљање на овом светом месту што већег броја Топличана и пријатеља Топлице и неговање верских и културно-историјских тековина завичаја.

Домаћин овогодишњег Видовданског Светопличког сабора је Радивоје Шмигић.

Детаљније информације у вези протокола Сабора, као и потврду Вашег присуства можете уједно добити односно потврдити присуство посредством Секције за манифестације, културу и медије Удружења ( Светислав Здравковић 063 1950049).

Искрено се радујемо нашем сусрету.

ПРЕДСЕДНИК УДРУЖЕЊА

Драган Б.Владисављевић


 

 

Удружење Топличана на јубиларној међународној привредној изложби ЕКСПО РУСИЈА СРБИЈА 2018

Представници Удружења Топличана у Београду (председник Удружења Драган Владисављевић и чланови УО Жељко Атанасковић, Бранко Маслаковић, Драган Миленковић, Нада Протић, Стојан Цветковић и Пеђа Јаковљевић) су 14.03.2018.год. били почасни гости Пете међународне индустријске изложбе „Expo Russia-Serbia 2018“. Ова изложба се одржава у периоду од 14.03.-16.03.2018.год. у конгресном центру МЕТРОПОЛ ПАЛАС у Београду. Организатор изложбе је ОАД „ЗАРУБЕЖ ЕКСПО“ из Русије и Привредна комора Србије, док су подршка изложбе министарства Владе Републике Србије и Руске Федерације, као министарства Републике Српске. Тематске целине изложбе су: Енергетика и технологије за уштеду енергије, машинско инжењерство, металургија, авијација, железнички саобраћај, индустрија рударства, агроиндустријски комплекс, банкарство, телекомуникације, медицина, изложба робе широке потрошње,… Програм изложбе се спроводи преко тематских округлих столова, билатералних контаката, културних програма и друго. Поред 70-ак излагача из Русије и Србије, три успешна привредна субјеката (чији су власници пореклом из Топлице) су излагала свој производни програм на овој међународној изложби.

Према речима организатора ове изложбе, „Expo Russia-Serbia “ је постала значајна и респективна платформа пословних контаката, ефикасан механизам за успостављање узајамно корисних партнерских веза, као и индикатор најперспективнијих праваца економске сарадње Русије и Србије. Свим учесницима и гостима изложбе су упућене жеље за успешним радом и успостављањем нових пословних контаката.

Представници Удружења Топличана у Београду су успоставили контакте са организаторима и учесницима ове изложбе и уједно позвали успешне привреднике да успоставе сарадњу са Топличким округом,као и са успешним привредним субјектима чији су власници Топличани или пријатељи Топличана.

Последње ажурирано ( четвртак, 15 март 2018 14:07 )

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 1 од 451
Пријатељи портала
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
НОВО

Ваше прилоге за
Топлички венац
од сада можете слати на
ОВУ АДРЕСУ

Претрага
Анкета
Да ли вам се допада портал Удружења?
 
Пријава корисника