PostHeaderIcon Вести

Овогодишње ТОПЛИЧКО ВЕЧЕ у Београду одржаће се 15.новембра у ресторану „БЕЛВУД“ у Београду

У петак, 15.новембра 2019.године (са почетком од 20 часова) одржаће се традиционално дружење „ТОПЛИЧКО ВЕЧЕ 2019“, у ресторану «Белвуд» у Београду, у улици Кнеза Вишеслава бр.27, Кошутњак, Пионирски град

Циљ овог дружења, на коме ће се окупити око 500 гостију (Топличани и пријатељи Топличана), је ширење пријатељства и промовисање топличког краја преко привредно-туристичких потенцијала.
Сваке године, једна од топличких општина је ДОМАЋИН овог традиционалног дружења. Домаћинство подразумева могућност видео презентације општине, организовања и довођења свих успешних привредних субјеката са територије своје општине, који ће изложити своје производе и упознати госте са могућим привредно-туристичким потенцијалом. Поред тога, општина Домаћин има могућност да за то вече приреди културно- уметнички програм и доведе успешну музичку групу са своје територије која ће уједно да се промовише у Београду и да забавља присутне госте уз музику.

Ове године, по устаљеном редоследу општина Блаце је Домаћин „ВЕЧЕ ТОПЛИЧАНА 2019“ у Београду.

Улазнице (и купони) се могу обезбедити у периоду од 25.10. до 13.11.2019.год. на следећим местима, и то:

 • Ауто сервис Килер, Улица Тошин бунар 63Б, Београд. Контакт: 065 9906700 (Слађана Симић). Сваког радног дана у периоду од 12:00 – 16:00 часова
 • Туристичка агенција «СОНИК ТУРС», Улица Булевар краља Александра 112, Београд. Контакт: 063 201163 (Пеђа Јаковљевић). Сваког радног дана у периоду од 10:00 – 18:00 часова

Обезбеђена улазница (и купон) омогућава добијање пића добродошлице и комплетан мени уз музички програм.
Поред тога, коришћење паркинга за све госте, за цело вече је бесплатно.

Добро је да се дружимо и да имамо некога с ким можемо да будемо онакви какви јесмо.

Руководство Удружења топличана у Београду

Последње ажурирано ( среда, 23 октобар 2019 16:01 )

 

ОДРЖАВАЊЕ РЕДОВНЕ СЕДНИЦЕ УДРУЖЕЊА ТОПЛИЧАНА У БЕОГРАДУ

На основу Статута Удружења Топличана у Београду, сазивам 12. редовну седницу УО, НО и секција  Удружења, са следећим

ДНЕВНИМ РЕДОМ

 1. Информисање о активностима Удружења у претходном периоду (сахрана дугогодишњег члана Удружења Ранђела Јанићијевића, завршни рачун за 2018.год., Гостовање наших чланова на Вече Топличана у Нишу, Успешно обележена Слава Удружења Топличана у Београду, …  )- известиоци председник Удружења и активни чланови Удружења,
 2. Информисање о будућим активностима Удружења  ( а. Припреме за Сабор у Конџељу 2019 и формирање организационог одбора – председник одбора и домаћин Сабора Бранко Маслаковић, б. Припреме за Топличко вече 2019 у Београду и формирање организационог одбора - председник Организационог одбора Владан Вукадиновић, в. Научни скуп лекара из Топлице у Београду који ће се одржати  24.03.2019.год. у просторијама Српског лекарског друштва у Београду ,… )- известиоци председник Удружења и активни чланови Удружења
 3. Разно

Седница ће бити одржана у седишту Удружења дана 21.03.2019.год. са почетком у 17:00 часова

С поштовањем,
председник Удружења
Драган Владисављевић


 

ОБЕЛЕЖЕНА КРСНА СЛАВА УДРУЖЕЊА

Данас 26.02.2019.год. је Свети Симеон Мироточиви, Крсна Слава Удружења Топличана у Београду. Овај велики владалац српског народа, ујединитељ српских земаља,творац независне српске државе, бранитељ Православља, истребитељ јереса служи нам за понос наше српске историје!

Овогодишњи домаћин Славе Удружења је био истакнути и угледни Топличанин проф. Бранко Маслаковић. У присуству великог броја активних чланова Удружења Топличана (председник Удружења Драган Владисављевић, чланови УО,НО и секција Стојан Цветковић, Бранко Маслаковић, Жељко Атанасковић, Нада Протић, Драган Миленковић, Предраг Јаковљевић, Владан Вукадиновић, Радослав Јоцић, Слоба Миљковић, .. ) и пријатеља Топличана, Слава је прослављена у ресторану „БЕЛРИВЕР“ у Београду. Свећење водице обавио је духовни отац Удружења Топличана отац Виталиј Тарасјев, уз спремљени славски колач, жито, свећу и црно вино.

Након резања славског колача, једногласно је договорено да угледни Топличанин Драган Миленковић буде домаћин за наредну славу Удружења.

Отац Виталиј Тарасјев је пренео честитке Његове Светости Патријарха српског г.Иринеја и пожелео још пуно успешних година у којима ће се славити афирмација Топлице кроз многобројне активности које наше Удружење спроводи.

Подсећамо да се ове године обележава 102 година од Топличког устанка подигнутог у селу Мачковац код Куршумлије, против бугарске и аустроугарске окупације за време Првог светског рата. Потомци славног Гвозденог пука посебно су искористили данашњи дан како би обележили сећање на наше славне предке који су дали животе како би данашње генерације живеле животе на слободној српској земљи.

Последње ажурирано ( среда, 13 март 2019 12:42 )

 

Обележавање Славе Удружења Топличана у Београду

Уважени Топличани и пријатељи,

поштујући древну српску традицији, српски народ организује и обележава велики број крсних слава. Тако и наше Удружење има, и сваке године дана 26 фебруара обележава (на челу са изабраним Домаћином Славе) своју Крсну славу Св.Симеон Мироточиви.

Овогодишњи Домаћин славе ће бити проф Маслаковић Бранко. Удружење својом славом прославља родоначелника Српске државе Св.Симеона Мироточивог-Стефана Немању, који је у нашој Топлици започео Српску духовност градећи прве задужбине-манастире Св.Николу и Пресвету Богородицу.

Крсна Слава Св.Симеон Мироточиви ове године биће организована и прослављена дана 26.02.2019.год. од 18:00 часова у Београду, у ресторану БЕЛРИВЕР (Ул.Кеј ослобођења бр.11ф).

У циљу потпуне организације ове свечаности, молимо чланове Удружења,Топличане и пријатеље Топличана да потврде свој долазак до 25.02.2019.год. до 12:00 часова на број телефона 063 241195 (Бранко Маслаковић).

У уверењу да ћете се одазвати нашем позиву желимо Вам свако добро.

РУКОВОДСТВО УДРУЖЕЊА ТОПЛИЧАНА У БЕОГРАДУ

 

ТОПЛИЧКО ВЕЧЕ 2018 - ОДЛУКА О ОРГАНИЗАЦИОНОМ ОДБОРУ

Последње ажурирано ( четвртак, 04 октобар 2018 17:44 )

 

Овогодишње ТОПЛИЧКО ВЕЧЕ у Београду одржаће се 23.новембра у ресторану „БЕЛВУД“ у Београду

У петак, 23.новембра 2018.године (са почетком од 20 часова) одржаће се традиционално дружење „ТОПЛИЧКО ВЕЧЕ 2018“, у ресторану «Белвуд» у Београду, у улици Кнеза Вишеслава бр.27, Кошутњак, Пионирски град

Циљ овог дружења, на коме ће се окупити око 500 гостију (Топличани и пријатељи Топличана), је ширење пријатељства и промовисање топличког краја преко привредно-туристичких потенцијала.
Сваке године, једна од топличких општина је ДОМАЋИН овог традиционалног дружења. Домаћинство подразумева могућност видео презентације општине, организовања и довођења свих успешних привредних субјеката са територије своје општине, који ће изложити своје производе и упознати госте са могућим привредно-туристичким потенцијалом. Поред тога, општина Домаћин има могућност да за то вече приреди културно- уметнички програм и доведе успешну музичку групу са своје територије која ће уједно да се промовише у Београду и да забавља присутне госте уз музику. Такође, уколико домаћин сматра да је потребно, може да обезбеди водитеља који ће на адекватан начин да води програм вечери.

Ове године, по устаљеном редоследу општина Житорађа је Домаћин „ВЕЧЕ ТОПЛИЧАНА 2018“ у Београду.

Улазнице (и купони) се могу обезбедити у периоду од 15.10. до 20.11.2018.год. на следећим местима, и то:

 • Ауто сервис Килер, Улица Тошин бунар 63Б, Београд. Контакт: 063 206723 (Стојан Цветковић). Сваког радног дана у периоду од 08:00 – 17:00 часова
 • Туристичка агенција «СОНИК ТУРС», Улица Булевар краља Александра 112, Београд. Контакт: 063 201163 (Пеђа Јаковљевић). Сваког радног дана у периоду од 10:00 – 18:00 часова

Обезбеђена улазница (и купон) омогућава добијање пића добродошлице и комплетан мени уз музички програм.
Поред тога, коришћење паркинга за све госте, за цело вече је бесплатно.
Добро је да се дружимо и да имамо некога с ким можемо да будемо онакви какви јесмо.
Руководство Удружења топличана у Београду


Последње ажурирано ( четвртак, 04 октобар 2018 17:33 )

 

11. редовна седница Удружења Топличана у Београду

На основу СТАТУТА УДРУЖЕЊА ТОПЛИЧАНА У БЕОГРАДУ сазивам 11. редовну седницу, са следећим

ДНЕВНИМ РЕДОМ:

 1. Информисање о активностима Удружења у претходном периоду – известиоци председник и активни чланови Удружења
  • обезбеђење просторија за рад Удружења (предлози, формирање одбора, динамика активности, …)
  • учествовање у активностима на припреми и изградњи Спомен парка Топличком гвозденом пуку у Прокупљу (прве активности у вези отварања су планиране од 08 октобра, вредност средстава за изградњу 40 милиона дин., )
 2. Информисање о будућим активностима Удружења – известиоци председник и активни чланови Удружења
  • припрема и организација Топличко вече 2018 (утврђивање датума, места, протокола, формирање организационог одбора, ...)
 3. Сарадња са другим Удружењима грађана – известиоци председник и активни чланови Удружења,
 4. Пројекат промовисања успешних привредних субјеката чији су власници Топличани и пријатељи Топличана у Београду – известиоци председник и активни чланови Удружења
 5. Разно

Седница ће бити одржана дана 21.09.2018. године у седишту Удружења са почетком у 17 часова.

ПРЕДСЕДНИК
Драган Владисављевић


Последње ажурирано ( понедељак, 24 септембар 2018 09:37 )

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 1 од 452
Пријатељи портала
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
НОВО

Ваше прилоге за
Топлички венац
од сада можете слати на
ОВУ АДРЕСУ

Претрага
Анкета
Да ли вам се допада портал Удружења?
 
Пријава корисника