Народна кухиња у Куршумлији биће затворена 1. децембра

КУРШУМЛИЈА - Црвени крст у Куршумлији обезбедио је новац за рад народне кухиње до 1. децембра, а након тога кухиња ће бити затворена пошто је локална власт обуставила њено финансирање, изјавио је данас секретар Црвеног крста у Куршумлији Миломир Николић.


У претходном периоду трошкове Народне кухиње, који подразумевају куповину зачина за храну, дистрибуцију хране у ромском насељу Барлово, утрошену електричну енергију, плате запослених и друге трошкове, финансирала је општина Куршумлија месечно са 250.000 динара.

Међутим, како је раније рекао председник општине Горан Бојовић, садашња општинска власт је обуставила ова средства јер је то био договор са претходном општинском влашћу која, према његовим речима, није размишљала како да измири те трошкове, јер општина нема новца.

Након ове одлуке Управни одбор Црвеног крста данас се састао и донео одлуку да Црвени крст из резерве троши свој новац како би продужио рад Народне кухиње.

Секретар Црвеног крста Миломир Николић казао је да новцем који има ова установа Народна кухиња може да ради само до 1. децембра.

- Учинили смо све што смо могли јер је у питању 850 корисника Народне кухиње, који се налазе у веома тешком материјалном положају. Морамо да потрошимо новац који имамо да би колико-толико продужили рад Народне кухиње. Већина ових људи једе само овај један оброк дневно - казао је Николић.

У општини Куршумлија нико од функционера није желео да даје било какву изјаву о раду Народне кухиње. Према подацима куршумлијског Црвеног крста већина корисника су бивши радници неуспешно приватизованих предузећа у овом граду.


Објављено: четвртак, 25. новембар 2010. | Аутор: Агенција Бета

Извор: www.kurir-info.rs


Последње ажурирано ( петак, 26 новембар 2010 00:37 )