Функционери раде по ћошковима

Миломир Стојчић и Бранислав Јовановић, новоизабрани функционери СО Куршумлија, раде по ћошковима јер им је власт забравила канцеларију


КУРШУМЛИЈА - Владају из ходника. Већ други дан Миломир Стојчић (СПС) и Бранислав Јовановић (Г17 плус), које је опозиција у петак изабрала за председника и заменика председника Скупштине општине Куршумлија, долазе у општину и обављају текуће послове где стигну, јер је канцеларија председника СО закључана, а брава промењена.

У међувремену председник Скупштине Радољуб Видић, кога признаје коалиција ДСС, СРС, ГГ Покрет за Куршумлију и НС, не долази на посао, а секретар Скупштине је на боловању.

- Јуче смо радили на ходнику, а папире смо држали на коленима. Данас је у ходнику хладно па су нас службеници локалне пореске администрације примили у своју канцеларију, како бисмо у мало бољим условима успели да припремимо седницу на којој ће се расправљати о поверењу председнику општине Горану Бојовићу - каже Стојчић.

Бранислав Јовановић појашњава да је председник општине Бојовић наложио да се промени брава на вратима канцеларије председника Скупштине чим је сазнао да ће они доћи да преузму дужност.

- Ми смо до пре три месеца били на овим функцијама и имамо кључеве. Због тога је Бојовић наложио да се промени брава и врата закључају. Службеници општине нас знају као коректне руководиоце и због тога се труде да нам омогуће колико-толико нормалне услове за рад. Ова ујдурма иде на образ председнику општине Бојовићу, али ће и томе брзо доћи крај - каже резигнирано Јовановић и додаје да је њих двојицу на функције изабрало 20 од 37 одборника.

Дубоки јаз између владајуће коалиције (ДСС, НС, СРС и Покрет за Куршумлију), која је на власт дошла пре три месеца, и опозиције (ДС, Г17 плус и СПС-ПУПС) настао је због три спорна одборничка места. Без њих однос је 17:17. На седници од 23. септембра, коју је Министарство за локалну самоуправу прогласило нелегалном, владајућа коалиција је верификовала мандате тројици одборника који су на страни власти, док су тројица замењених на страни опозиције.

Комичари

Председник општине Горан Бојовић помало у шали каже да у ходнику седе комичари и губитници, а затим признаје да ипак постоји проблем, који треба да реши суд.

- Код мене су долазила два одборника који за себе тврде да су функционери. Њихов избор није легитиман јер су спорна три одборничка места. Сугерисао сам да сачекамо док спор не реше надлежни органи, па онда ко буде имао већину, нека влада - каже Бојовић и додаје да није било потребно да поред свих проблема у којима се налази општина "имамо и ову комичну ситуацију која храни медије".


Објављено: четвртак, 18. новембар, 2010.| Аутор: Милен Ђорђевић

Извор: www.kurir-info.rs