За 600 Краљевчана бесплатна зима у Пролом бањи

Куршумлија - Туристичко предузеће „Планинка“ у Куршумлији збринуће током зиме у Пролом бањи 600 грађана Краљева и околине који су у земљотресу остали без крова над главом, изјавио је јуче генерални директор „Планинке“ Радован Раичевић.

Предузеће „Планинка“ јуче ујутро је Краљеву испоручило и два шлепера са 45 тона „пролом воде“ и сокова.

- Иако је Куршумлија једна од најсиромашнијих општина у Србији, „Планинка“ има моралну обавезу да изађе у сусрет најугроженијим грађанима Краљева. Одлучили смо да у оквиру наших могућности помогнемо Краљеву и да онима који су најтеже угрожени омогућимо да лакше превазиђу овај тежак период док се не санирају њихови стамбени објекти или изграде нови - казао је Раичевић. Он је додао да ће ти људи бесплатно, поред смештаја и хране, у Пролом бањи имати и лекарску негу и моћи ће да користе и све друге бањске понуде.

- Бања је спремна да прихвати људе којима је у овом трену неопходан смештај. Након бројних непроспаваних ноћи, овим људима је неопходан опоравак. У нашој бањи постоје сви услови за нормалан живот. Користиће велнес центар, шведски сто и пуну удобност у двокреветним собама - казао је директор Пролом бање Златко Вељовић. Укупна помоћ коју ће „Планинка“ обезбедити Краљеву износи два и по милиона динара.


Објављено: 11/11/2010, 16:37

Извор: www.danas.rs


Последње ажурирано ( понедељак, 15 новембар 2010 11:20 )