Патријарх: Народ се враћа цркви и вери

Патријарх Иринеј освештао цркву посвећену светим врачима Козми и Дамјану у селу Горња Микуљана. Чин пратили бројни верници

КУРШУМЛИЈА - Његова светост патријарх српски Иринеј освештао је јуче цркву посвећену светим врачима Козми и Дамјану у селу Горња Микуљана код Куршумлије.

Ова црква је обновљена захваљујући добровољним прилозима, а свечаном чину освештања присуствовало је неколико стотина верника.

После освештања цркве патријарх Иринеј је рекао да се народ враћа цркви и вери, што је знак да ће опстати на овим просторима.

-Видим народ поново код својих цркава. То је нешто што је недостајало до данас. То је знак да ћемо остати на овим просторима, иако нас многи не воле. Желим да овде буде овако сваке недеље и сваког празника - истакао је патријарх.

Иначе, није познато када је тачно саграђена ова црква, али се зна да је два пута паљена. Према речима старешине цркве Свете тројице у Куршумлији Јовице Вићентијевића, у последње време у овом крају освештане су четири цркве, што значи да овде живи побожан народ.

Патријарх Иринеј је уручио признања појединцима који су дали допринос за обнову овог храма.


Објављено: Понедељак, 8. Новембар, 2010.| Аутор: Милен Ђорђевић

Извор: http://www.kurir-info.rs


Последње ажурирано ( понедељак, 15 новембар 2010 11:10 )