Отворен пут Прокупље - Блаце

Новоасфалтирани пут који повезује општине Прокупље и Блаце са средњовековним манастиром Ајдановац пуштен у саобраћај.

Локални пут Здравиње - манастир Ајдановац - Горња Јошаница, дужине 20 километара који повезује општине Прокупље и Блаце, свечано је пустио у рад потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Ивица Дачић.

Поред многобројних мештана ових Топличких општина, свечаности су присуствовали његова светост патријарх српски господин Иринеј и начелник Генералштаба Војске Србије генерал - потпуковник Милоје Милетић.

Министар Дачић, обишао је и полицијску управу у Прокупљу, где је разговарао о безбедносној ситуацији у Топличком округу кога од Косова раздваја административна линија у дужини од 110 километара.

Дачић се осврнуо и на недавна хапшења, оних који су учествовали у лажним пријавама боравка и оних који су лажно пријављивали косовске Албанце на своје адресе.

Према његовим речима, тај проблем је био највидљивији у општини Мерошина јер је реч о малој општини, али сличних случајева има широм Србије.

Министар полиције истиче да ће сви покушаји фиктивних промена пребивалишта бити санкционисани и да је полцијска акција у току.


Објављено: недеља, 07. нов 2010, 21:25

Извор: www.rts.rs


Последње ажурирано ( понедељак, 15 новембар 2010 11:13 )