Последњи поздрав професору Ранђелу Јанићијевићу: сахрана 28. јануара 2019.год. на Новом Бежанијском гробљу у Београду

Наш истакнути Топличанин, члан Удружења топличана у Београду, професор, књижевник и доживотни почасни домаћин Сабора у Конџељу преминуо је 22. јануара 2019 год. у Београду у 89. години.

Професор Јанићијевић рођен је 1930. године у Топлици, у селу Ресинац код Прокупља. Његов животни пут није био лак, али је био врло успешан. Основну школу завршио је у Белољину 1941. и Потпуну мешовиту гимназију у Прокупљу. Матурирао је 1949.године.

На природно-математичком факултету,на Групи за географију,дипломирао је у Београду 1953.год.Стручни професорски испит из научне области географије положио је 1957.год. у Београду и стекао звање професора.
Завршио је школу резервних официра противтенковске артиљерије у Задру 1955.год. и добио чин потпоручника.

Био је професор Потпуне мешовите гимназије «Јован Јовановић-Змај», Техничке текстилне школе и директор Средњошколског центра у Оџацима. Покренуо је и основао 1981.год.општински лист «Глас оџачке комуне» и био његов главни и одговорни уредник.

Од 1970.год. живи и ради у Београду. Бавио се пословима привредне пропаганде, новинарством и туризмом.

Објавио је књиге: Шта то тамо у Топлици би- и би што би, Приче из Мажестика, Срби(ја) у нестајању, Топличке опоруке, Ево ме опет, Топлички Ноктурно, Збогом временима топличким, Црвенокоса Богиња из Доње Брањевине.

Ранђел је гајио пријатељство међу људима и много је волео Топлицу, где је често одлазио. Учествовао је у бројним акцијама Удружења топличана у Београду са циљем промовисања Топлице и топличана.
Ранђел Јанићијевић je 2002.год био оснивач и утемељивач Видовданског Сабора у Конџељу код Прокупља. Код цркве Светих архангела Гаврила и Михаила.

Ми, његови земљаци и пријатељи, али и шире друштво, остајемо сиромашнији за једног великог човека какав је био Ранђел Јанићијевић. И зато ћемо увек чувати сећање на њега, на човека кога је красила доброта, поштење и искреност.

САХРАНА РАНЂЕЛА ЈАНИЋИЈЕВИЋА БИЋЕ ОДРЖАНА У ПОНЕДЕЉАК,28.01.2019. У 12:30 ЧАСОВА НА НОВОМ БЕЖАНИЈСКОМ ГРОБЉУ У БЕОГРАДУ.

Последње ажурирано ( четвртак, 24 јануар 2019 16:59 )