НЕДЕЉА ТОПЛИЦЕ У БЕОГРАДУ ПОСВЕЋЕНА „ВОЈВОДИ КОСТИ ВОЈИНОВИЋУ У ЧАСТ“

Дана 11.12.2017.год.у Свечаној сали Православног богословског факултета у Београду одржана је Свечана академија „Војводи Кости Војиновићу у част“, која се одржава у оквиру манифестације „Недеља Топлице у Београду“.

Организатори „Недеље Топлице у Београду“, која ће трајати у периоду од 11.12.-15.12.2017.год. су Удружење Топличана у Београду, Удружење ратних добровољаца 1912-1918 њихових потомака и поштовалаца Београд и Друштво српских домаћина.

Свечана академија употпуњена је и изложбеном поставком о „Страдању у Топличком устанку“.

На Свечаној академији су присуствовали: патријарх српски Иринеј са својим сарадницима, министар одбране РС Вулин Александар са својим сарадницима, декан Православног богословског факултета са својим сарадницима, чланови удружења организатора са својим пријатељима и остали.

Присутнима на академији су се обратили: председник Удружења Топличана у Београду Драган Владисављевић, министар одбране Вулин Александар, патријарх српски Г.Иринеј, председник Друштва српских домаћина Миладин Шеварлић и председник Удружења ратних добровољаца 1912-1918 њихових потомака и поштовалаца Београд.

Пригодан програм су извели чланови Хора»Покров Пресвете Богородице»при Храму Свете Петке у Сурчину, Ратислав Благојевић и Ансамбл «Гледанице» и гуслар Вукојица Сандић.

Програм манифестације „Недеља Топлице у Београду“ за период 11.12.-15.12.2017.год. у Свечаним просторијама Православног богословског факултета у Београду.

 • Понедељак,11.12.2017.год. од 19 часова у великом амфитеатру Православног богословског факултета у Београду.
  Свечана Академија „Војводи Кости Војиновићу у част“ и изложбена поставка о „Страдању у Топличком устанку“. Суорганизатори овог догађају су Удружење потомака добровољаца ослободилачких ратова 1912-1918 из Београда и наше Удружење. Пригодан програм Академије ће почети након благослова и беседе патријарха српског Г.Г. Иринеја и говора министра одбране РС Александра Вулина и др Видоја Голубовића. Остале високе званице које ће присуствовати Академији су: протојереј Руске Православне цркве у Београду Виталиј Тарасјев, епископи нишки (Г.Г.Арсеније) и сремски (Г.Г. Василије) са својим сарадницима, представници министарства одбране, Православног богословског факултета и други.
 • Уторак, 12.12.2017.год. од 19 часова у великом амфитеатру Православног богословског факултета у Београду.
  Трибина „Топлички устанак 1917“. Учесници трибине: отац Славко Папић,војни свештеник, др Видоје Голубовић,Удружење ратних добровољаца ослободилачких ратова 1912-1918, пуковник Мирослав Вулић,Удружење Топличана у Београду,
 • Среда,13.12.2017.год. од 19 часова у великом амфитеатру Православног богословског факултета у Београду.
  Концерт - КУД „Градимир“ Београд. Бројни чланови овог КУД-а су уједно и чланови нашег Удружења.
 • Четвртак, 14.12.2017.год. од 19 часова у великом амфитеатру Православног богословског факултета у Београду.
  Трибина „Свештеници у Топличком устанку 1917“. Учесници трибине: др Растко Јовић, Православни богословски факултет у Београду, др Александар Средојевић,протојереј ставрофор и Милан Мирковић, представник Удружења Топличана у Београду,
 • Петак, 15.12.2017.год. од 19 часова у великом амфитеатру Православног богословског факултета у Београду.
  Концерт ДУХОВНЕ МУЗИКЕ ХОР „ПОКРОВ ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ“ из Сурчина

Детаљне информације у вези ових манифестација можете добити од стране председника Секције за манифестације, медије и културу Вулић Мирослава.

Последње ажурирано ( уторак, 12 децембар 2017 12:56 )