Успешно одржано "Топличко вече 2017"

Традиционално дружење "Топличко вече 2017", одржано је у петак 10.11.2017.год. у ресторану "Топчидерац" у Београду. На овом дружењу се окупило око 400 гостију (Топличани и пријатељи Топличана), који су ширили пријатељства и промовисали топлички крај. Овогодишњи протоколарни домаћин сусрета била је општина Куршумлија.На почетку овог традиционалног догађаја гостима се обратио председник Удружења Топличана Драган Владисављевић поздравивши све присутне. Том приликом, Владисављевић је рекао следеће: „ Поздрављам Вас у своје лично име и у име свих чланова нашег Удружења. Удружење Топличана у Београду је нестраначко, невладино и непрофитабилно удружење грађана које промовише вредности Топлице. Удружење је отворено за све добронамерне људе који желе да шире пријатељство и да промовишу Топлицу. Све одлуке органа Удружења и активности чланова Удружења су јавне. На седницама УО, НО и секција Удружења могу да присуствују сви чланови удружења, као и пријатељи Топличана. Током 2017.год.,чланови Удружења су спровели велики број активности које су промовисале Топлицу и само Удружење у Београду. Почетком 2017.год. у ресторану „МИКАН“организовано је дружење Топличана у Београду. На том дружењу, које је било уједно свечано и радно, између осталога, планиране су активности Удружења за текућу годину. Све те активности су спроведене у потпуности и успешно. У фебруару 2017.год. организована је Слава Удружења Топличана у присуству великог броја угледних Топличана и пријатеља Топличана у Београду.

Домаћин Славе је био угледни Топличанин Стојан Цветковић. У марту је организована Свечана Академија у Руском дому а поводом 100 година од Топличког устанка. Присутно је било око 640 гостију и учесника. Такође, Удружење је успешно организовало неколико књижевних вечери на којима су Топлички књижевници презентовали своја књижевна дела. За Видовдан у Конџељу је организован Сабор. Домаћин овогодишњег Сабора је био протојереј Младен Симић. У Топличкој Великој Плани успешно је организован Сабор вишњара. Главни организатор Сабора је био члан Удружења Топличана у Београду Предраг Јаковљевић. На основу свих спроведених активности, углед Удружења се значајно подигао. Број чланова се стално повећава. Удружење Топличана у Београду је успоставило сарадњу са удружењима топличана у Новом Саду и Нишу. У плану је успостављање сарадње са Удружењем Пећанаца, Бањана и другим сродним удружењима. Овом приликом, желим да истакнем да успешност у раду Удружења не би постојала да није било стално активних чланова Удружења. Посебну захвалност дугујем: Стојану Цветковићу, Павлу Галићу,Ружици Милић, Бранку Маслаковићу, Слађани Симић, Саши Павловићу, Пеђи Јаковљевићу,Драгану Миленковићу, Жељку Атанасковићу, Мирославу Вулићу, Милану Мирковићу, Светиславу Здравковићу, Нади Протић, Немањи Ковачевићу, Владану Вукадиновићу,Мирољубу Јевтићу, Николи Вуксановићу, Драгану Јаћовићу и другима. Свима желим пријатно вече“.

Поред председника УТБ Владисављевића, присутним гостима се обратио и председник општине Куршумлија Радољуб Видић.

Музичко сценски део предвођен маестралним светским а нашим певачким дивама Иваном и Биљаном Трмчић, а након тога, програм је наставио Чеда Марковић у маниру правог јужњачког шоумена.Њима се прикључио незаобилазни Раде Вучковић који је дубоко уздрмао родољубивим песмама све присутне. Током програма, организована је и Топличка лутрија. Гостима је додељен велики број вредних награда.
Славље је трајало дуго у ноћ, а гости су коментарисали да са задовољством очекују наредни сусрет.

Последње ажурирано ( среда, 15 новембар 2017 12:35 )