memo

ПОЗИВ
АКТИВНО УЧЕСТВУЈТЕ У РАДУ УДРУЖЕЊА ТОПЛИЧАНА У БЕОГРАДУ

Обавештавамо све генерације Топличана да имате могућности да се активно укључите у све активности које организује и спроводи Удружења Топличана у Београду.

Наше Удружење постоји од 1932. године, када је формирано као нестраначко, непрофитабилно и невладино завичајно удружење. Након Другог светског рата направљена је пауза у раду, али је 1985. године обновљен рад и од тада је Удружење Топличана у Београду активно. Њене основне актинвости су афирмација Топлице, јачање свести о припадности родном крају, неговање традиције и обичаја, као и пружање помоћи економском, куллтурном и туристичком развоју Топлице.

Активности Удружења Топличана у Београду се организују и спроводе на основу усвојеног Програма рада Удружења Топличана у Београду за период 2016-2020. године. Тај програм Удружења се спроводи кроз рад председника Удружења, председника и свих чланова Управног и Надзорног одбора, чланова Председништва, као и активности председника и чланова седам ресорних секција Удружења (Секција за бизнис активности, Секција за културу, манифестације и медије, Секција за едукацију, Секција за омладину и спорт, Секција за хуманитарне активности, Секција за туристичке активности и Секција за чланство и администрацију).

ПОЗИВАМО СВЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ ТОПЛИЧАНА – РАДНО АКТИВНЕ, ПЕНЗИОНЕРЕ, СТУДЕНТЕ, СРЕДЊОШКОЛЦЕ, КАО И СВЕ ВАШЕ НАСЛЕДНИКЕ ДА СЕ ПРИЈАВЕ, УЧЛАНЕ И АКТИВНО УЧЕСТВУЈУ У РАДУ УДРУЖЕЊА КАКО БИ СЕ АФИРМИСАЛА ТОПЛИЦА.

ЗА ДОДАТНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ МОЛИМО ДА СЕ ОБРАТИТЕ СЕКЦИЈИ ЗА ЧЛАНСТВО И АДМИНИСТРАЦИЈУ УДРУЖЕЊА ТОПЛИЧАНА У БЕОГРАДУ. КОНТАКТ ОСОБА ЈЕ СЛАЂАНА СИМИЋ 065 9906700.

Предлог програма рада Удружења Топличана у Београду за период 2016 – 2020. године

1. Припреме и организација одржавања Видовданског Сабора Топличана у Конџељу, који се одржава код цркве светих Архангела Михаила и Гаврила,.

2. Припреме за учешћа у организацијама обележавања годишњица Топличког устанка у селу Гргуру, а посебно 2017. године када се обележава 100-годишњица устанка,

3. Припреме и организовање екскурзија за ученике топличких основних школа, који учествују на Саборском литерарном конкурсу а чији су радови проглашени најбољи.,

4. Активно учешће Удружења и општина из Топличког округа у организовању хуманитарних догађаја за помоћ угроженима у Топлици.

5. Појачавање активности Удружења са канцеларијама за младе из општина Топличког округа у делу организовања разних образовних, културних, спортских и других активности где би се дружили млади из Београда и Топличког округа.

6. Стална координација са успешним пословним људима Топличанима из Београда а у циљу обезбеђивања услова за потенцијалне инвестиције у Топлици.

7. Иницирање и стручна помоћ при улагању у обновљиве изворе енергије (енергија воде, ветра, сунчеве енергије, биомасе,..). Наводимо пример пројекта највеће соларне електране у Србији "МАТАРОВА", укупне снаге 2МW.

8. Иницирање улагања у инфраструктуру у Топличком округу, као и учешће у вези ревитализације бањског комплекса Куршумлијска бања.

9. Иницирање и сагледавање могућности стипендирања најбољих ученика из Топличких школа, од стране успешних привредних субјеката из Београда.

10. Организовање посете младих из Топличког краја Београду, где би се упознали са знаменитостима главног града (Калемегдан, подземни Београд, Бели и Краљевски двор, Скупштина Србије, музеји, позоришта.,...), као и посете успешним привредним субјектима чији су власници Топличани, разговор са њима и размена искустава.

11. Организација екскурзија за Топличане и пријатеље Топлице из свих делова земље и иностранства знаменитостима нашег завичаја (споменик природе - Ђавоља варош, археолошки локалитет Винчанске културе - Плочник, делови средњовековних грађевина, манастири, излетишта, ловни резервати, бање…).

12. Иницирање и организовање сајмова Топличана из завичаја на којима ће се презентовати традиција Топлице (домаћа радиност, стари занати,..).

13. Организација стручних програма и едукације за младе и за све заинтересоване и унапређење њихових компетенција са циљем веће конкурентности на тржишту (предавања, семинари, едукација на разне теме: како написати ЦВ, како представити себе, комуникационе вештине, решавање конфилката, лидерство.

14. Увођење на порталу сајта www.топлицани.нет банера са линковима послодаваца где су оглашене понуде послова (инфо студ, служба за запошљавање, разни огласи компанија…).

15. Израда базе података чланова и помоћ при тражењу запослења (направићемо ел.базу: име презиме, датум рођења, место становања, стручна спрема, претходни послови).

16. Наставак активности везане за изградњу (реконструкцију) библиотеке у Прокупљу.

17. Промоције књига наших Топличана, књижевне вечери и подршка књижевном друштву "Раде Драинац".

18. Помоћ при реализацији идеја наших Топличана (Ранђела Јанићијевића о Словенграду у Плочнику).

19. Наставак издавања годишњег часописа за културу и друштвена питања "Топлички венац".

20. Припреме и организација традиционалног сусрета "Топличко вече" у Београду, које се одржава сваког првог петка у децембру,


У Београду, 19.04.2016.године

Руководство Удружења Топличана у Београду

Последње ажурирано ( среда, 04 мај 2016 22:36 )