Сећање на професора Милоја Кањевца: комеморација 18. априла

Наш истакнути Топличанин, директор и власник Института за тржишна истраживања (ИЗИТ), професор Милоје Кањевац преминуо је 11. априла у Београду у 87. години.

Професор Кањевац рођен је 1929. године у селу Широке Њиве, у Топлици. Његов животни пут није био лак, али је био врло успешан. Још као ученик основне школе у Крушевици, у родној Топлици, показивао је више интересовања и знања од својих вршњака. После Другог светског рата одлази "у свет", за бољим животом и већим знањем. Да би успео у животу, морао је да ради и да се школује, у чему је био више него успешан: постаје доктор економских наука, а затим и руководилац који је обављао најсложеније и најодговорније послове у предузећима, где је био ангажован. Био је професор финансија на Пољопривредном факултету у Београду, а касније постаје и власник Института за тржишна истраживања у Београду. Аутор је више књига из области финансија и ревизије. Бавио се и финансијским консалтингом и оснивач је Ревизије, једне од првих ревизорских кућа у Србији.

Милоје је гајио пријатељство међу људима и много је волео родне Широке Њиве, где је често одлазио. Учествовао је у бројним акцијама обнове путева и цркве у Топлици. Велики допринос је дао градњи пута Саставци-Статовац, како би Топличани лакше долазили до својих кућа и њива.

Ми, његови земљаци и пријатељи, али и шире друштво, остајемо сиромашнији за једног великог човека какав је био Милоје Кањевац. И зато ћемо увек чувати сећање на њега, на човека кога је красила доброта, поштење и искреност.

КОМЕМОРАЦИЈА ПОВОДОМ СМРТИ ПРОФЕСОРА КАЊЕВЦА БИЋЕ ОДРЖАНА У ПОНЕДЕЉАК,18.04.2016. У 13 ЧАСОВА У ПРОСТОРИЈАМА ИНСТИТУТА ЗА ТРЖИШНА ИСТРАЖИВАЊА, (ДЕЧАНСКА БР. 8, БЕОГРАД)

Последње ажурирано ( петак, 15 април 2016 19:14 )