УНИШТЕН ХИСАР!

Клупе и дечије игралиште на Хисару у потпуности су уништени и по свој прилици неће убрзо да се поправе, јер више не постоји предузеће које се бави искључиво одржавањем овог излетишта!


Нико више не брине о Хисару; Фото: читалац

У уређење Хисара уложено је више милиона динара и последњих година он је постао омиљено излетиште Прокупчана.

Грађани који су током викенда шетали Хисаром, који је симбол Прокупља, били су непријатно изненађени оним што су затекли на лицу места, јер су готово све клупе уништене, а поломљене су и справе на дечијем игралишту. Ипак, како смо незванично сазнали, по свој прилици за сада се оно што је уништено неће поправљати, јер Јавно комунално предузеће "Хамеум" нема довољно радника за одржавање Хисара!

До спајања предузећа о Хисару је бринуо Јавно предузеће за заштиту и унапређење животне средине и иако је било уништавања, редовно се свако пријављивало полицији, а одмах се и поправљало уништено. Пошто је то предузеће ушло у састав "Хамеума" радници који су били задужени за очување, пребачени су на друга радна места, те сада нема никог ко је задужен за тај посао.

- Просто је незамисливо да предузеће које има више од 400 радника не може да одвоји бар два који ће да брину о Хисару и одржавају га. За само пар дана све је уништено и поред несавесних грађана који су учествовали у тим вандализмима, криви су и они који га не одржавају- каже један Прокупчанин који стално шета на Хисару.

Током дана у више наврата телефоном смо звали директора "Хамеума" Александра Симоновића како би нам одговорио на питање да ли ће да се поправи поломљено, али нам он није одговорио на позив.


Објављено: понедељак, 28. март 2016. | Аутор: Биљана Рогановић

Извор: www.prokupljenadlanu.rs