ОСТАЛА БЕЗ ПЕНЗИЈЕ јер је писмо с подацима путовало два месеца

"И сад не знамо шта да радимо и коме да се жалимо. Ми смо стари људи, а Жозијан је у међувремену добила Паркинсонову болест, па не можемо да се шетамо од институције до институције"

ПРОКУПЉЕ – Француска држављанка Жозијан Динић (71), која је се са супругом Љубишом Динић трајно наставила у Прокупљу, остала је без без пензије из своје родне земље јер је писмо од Француске до Србије путовало два месеца.

"Писмо је из Француске са захтевом да доставимо потврду да је моја супруга жива, послато још 16. децембра, што лепо пише на самој коверти, а ми смо га примили два и по месеца након тога, кад је прошао рок за слање одговора", огорчен је Љубиша Динић.

Рок за подношење те потрвде био је 14 фебруар, а француска администрација није узела оправдајућу околност због кашњења потврде јер нико није могао да поверује да је у 21. веку писмо путовало два месеца.

Динићи нису у стању да истерују правду.

"Сада моја супруга више неће да прима пензију јер нисмо на време одговорили. Питао сам поштара зашто касне, а он није знао да ми одговори. И сад не знамо шта да радимо и коме да се жалимо. Ми смо стари људи, а Жозијан је у међувремену добила Паркинсонову болест, па не можемо да се шетамо од институције до институције", прича Љубиша.

У прокупачкој "Пошти" кажу да је немогуће да је писмо толико путовало и закаснило јер они редовно испоручују све пошиљке.

"Динић живи ван града и тамо се пошта испоручује два пута недељно. Кад овде дође џак с међународним писмима, он се отвара пред комисијом и истог трена односи. Једино може да касни у путу или на царини", објашњавају у Пошти.


Објављено: четвртак, 10. март 2016.

Извор: jugmedia.info