Након погибије девојчице, суспендован начелник полиције у Блацу

В.д. директора полиције Владимир Ребић суспендовао је начелника полицијске станице и полицајца из Блаца, јер је утврђено да је младић који је на пешачком прегазио 12-годишњу девојчицу имао више саобраћајних прекршаја и "пијаних вожњи", а да није процесуиран.

Како кажу из МУП-а, установљено је да је било пропуста у раду блачке полиције, јер осумњичени Н.Б. "није био благовремено процесуиран за све претходне прекршаје из области безбедности саобраћаја".

Због тога сам донео одлуку да из МУП-а удаљим начелника полицијске станице Блаце и полицијског службеника који је био непосредно задужен за извршавање овог предмета, до окончања дисциплинског поступка - каже Ребић.

Према његовим речима, треба утврдити и евентуалне пропусте у Апелационом прекршајном суду.

Замолио сам председника овог суда да утврди да ли има одговорности његових службеника, чијим непоступањем је дошло до тога да осумњичени не буде правоснажно осуђен за претходни прекршај управљања возилом под дејством алкохола и да му не буде благовремено изречена заштитна мера забране управљања моторним возилом која би можда спречила овај трагичан догађај - додаје Ребић.

Он је у посети породици настрадале девојчице истакао да "МУП неће толерисати незаконит и непрофесионалан рад, те да ће бити санкционисани сви полицијски службеници који су се огрешили о закон".

Подсетимо, 12-годишња девојчица је настрадала у Блацу у саобраћајној несрећи 27. фебруара када је на њу колима на пешачком налетео 24-годишњак, који је потом побегао са места несреће.


Објављено: четвртак, 3. март 2016. | Аутор: М.В.

Извор: www.juznevesti.com


Последње ажурирано ( уторак, 08 март 2016 21:48 )