Прокупље: Ватрогасац из ватре вадио старицу

Милош Воиновић (35) , отац троје деце, спасао је пре неколико дана сигурне смрти седамдесет осмогодишњу старицу Љубицу Алишановић


Спасилац Милош Воиновић

ПРОКУПЉЕ - Ватрогасац Милош Воиновић (35) није активан само када је на дужности. Овај храбри Прокупчанин, отац троје деце, спасао је пре неколико дана сигурне смрти седамдесет осмогодишњу старицу Љубицу Алишановић из села Петровац.

- Када сам приметио да из куће у суседству куља дим а испред куће две старице запомажу, нисам размишљао ни тренутак. Једино ми је било важно да спасим оне који су били у кући а у овом случају старицу која се борила са пламеном и густим димом - прича скромно Милош којем је каже, дужност, да помаже људима и спасава их из невоља и када није на задатку. - Потрчао сам одмах тамо и сазнао да је у кући немоћна старица. Пошто се ништа није видело од густог дима који се ширио на све стране, качкет са главе ставио сам на уста а старицу која је у потпуности била дезоријентисана, пронашао сам пипајући.

Воиновић је старицу изнео из куће и одмах позвао колеге ватрогасце и Хитну помоћ. Потом је не знајући шта је био узрок пожара, отишао и скидајући осигураче, искључио струју.

Старица, која је са знацима тровања угљен моноксидом пребачена у прокупачку болницу опоравља се и њено здравствео стање је стабилно.

ПОЖАР ОД СВЕЋЕ

ДО пожара у кући Љубице Алишановић дошло је када је покушала да очисти фрижидер, али пошто није видела унутрашњост, упалила је свећу коју је потом заборавила да угаси. Пламен свеће захвато је пластику од фрижидера а потом се ватра проширила на део кухињског намештаја.


Објављено: понедељак, 22. фебруар 2016. | Аутор: Д. Зечевић

Извор: www.novosti.rs