Дугови прете да блокирају рачун Општине Прокупље

Скоро 300 милиона динара Општина Прокупље, према одлуци суда, мора да плати Универзал банци, која је преузела потраживања ПЗП Ниш за урађене инфраструктирне радове у Прокупљу у периоду од 2006. до 2009. године. Председник Мирољуб Пауновић каже да би то могло да угрози функционисање Општине.

Виши суд у Београду пресудио је, после вишегодишњег процеса, да Општина мора да плати 283.857.573 динара Универзал банци која се тренутно налази у стечају.

Ово је велики ударац за прокупачки буџет и дуговања могу да створе, како је рекао Пауновић, озбиљне проблеме.

Као одговорна власт покушаћемо још једном да оспоримо тражене захтеве поверилаца, како бисмо спречили урушавање функционисања Општине Прокупље, из разлога који је настао искључиво кривицом оних који који су на власти били у периоду када су и настала дуговања - каже председник Пауновић.

Он је такође додао да за сличне инфраструктурне радове за наведени период постоји више тужби и судских поступака против Општине Прокупље у укупној вредности од око 150 милиона, као и другим потраживањима у износу од 100 милиона динара.

Уколико суд и у тим случајевима пресуди у корист поверилаца, са каматом од 250 милиона, сва наведена дуговања представљаће обавезу Општине Прокупље од око 800 милиона динара.


Објављено: четвртак, 11. фебруар 2016. | Аутор: А.С.

Извор: www.juznevesti.com