Волонтери прославили четврти рођендан

Волонтерски центар Прокупље обележио је данас четири године рада, на пригодној свечаности којој су присуствовали представници општине Прокупље, председник Мирољуб Пауновић, заменик председника Илија Ђедовић, већница за културу Милица Ерић, као и многобројни волонтери, сарадници и представници партнерских организација .

Честитајући рођендан волонтерима, председник Опшштине Прокупље Мирољуб Пауновић је изразио захвалност за уложени труд, ангажовање, време, знање и љубав коју су несебично поклањали другима.

-Задовољство ми је што је данас овде младост и будућност, храбри, вредни млади људи који су своју хуманост показали у бројним акцијама, тамо где је било најтеже, увек спремни да помогну другима. Наша средина је позната по људима који су традиционално хумани , а посебно је задовољство што су то млади, који представљају будућност нашег града. Захваљујем се овом приликом Краљевини Норвешке и представнику комуне Хемнес,господину Ролфу Фјелестаду, који је помогао оснивање Волонтерског центра у Прокупљу, што је такође потврдило блискост нашег и норвешког народа , рекао је председник Пауновић.

Председница Волонтерског центра, Слађана Милосављевић , захвалила се свим сарадницима, који су учешћем у акцијама допринели развоју волонтеризма у Прокупљу. Тим поводом захвалнице су уручене председнику Општине Прокупље, Мирољубу Пауновићу, археологу и кустосу Музеја Јулки Кузмановић Цветковић, диригенту Сањи Стојковић, секретару Удружења оболелих од мишићних и неуромишићних болести, Драгославу Петровићу, Канцаларији за младе Општине Житорађа, представницима медија, општинског билтена "Топличке Новине",Телевизије МОСНЕТ, Интернет порталима, "Топлицке вести" и Топ новости. Захвалнице су уручене и волонтерима за изузетно ангажовање, Стефану Цицмиловићу, који је остварио највећи број волонтрских сати, као и Лазару Милосављевићу и Немањи Ђукићу.

Током спроведених акција, волонтери Прокупља обележили су многе значајне датуме и реализовали неколико омладинских пројеката, у сарадњи са Општином Прокупље, установама културе и невладиним организацијама.

-За нама је 2268 волонтерских сати, током којих се 175 волонтера трудило да пружи максималан допринос у пружању помоћи где год је то било потребно. Оно што је посебно важно, то је чињеница да су млади у Прокупљу веома заинтересовани за волонтирање, што потврђује и чињеница да нам се свакодневно придружују нови чланови, истакла је Милосављевић.

Поводом обележавања рођендана, честитке Волонтерском центру стигле су и од представника побратимљене норвешке комуне Хемнес, Ролфа Фјелестада, који је изразио задовољство због успешног четворогодишњег рада Волонтерског центра, који је,према његовим речима, постао једна веома озбиљна институција.

Уз рођенданску торту, ватромет и пријатеље, прокупачки волонтери прославили су свој четврти рођендан.


Објављено: уторак, 2. фебруар 2016.

Извор: www.prokuplje.org.rs