Гимнастичко чудо из Прокупља

Шестогодишњи Урош Грујић из Прокупља шампион Србије у гимнастици, у категорији дечака до десет година. Тим спортом се бави од треће године, а на такмичењима ниже само победе.

У Прокупљу га зову чудо од детета. Кажу да се одавно такав таленат за гимнастику није родио. Урош Грујић има шест година, а тренира већ две и по године. Каже да су му омиљене гимнастичке справе коњ и карике.

Урош је шампион Србије у категорији дечака до десет година, где је био најмлађи такмичар. За успех је заслужна љубав према гимнастици, али и његова преданост и упорност.

"Дали су нам препоруке, да што више тренира и да вежба", каже Урошев отац Никола. "Рекли су да има талента баш за бављење гимнастиком."

Веома је необично за дете тог узраста да задржава концентрацију током целог тренинга, истиче његов тренер Предраг Младеновић:

"Никада га нисам видео да је радио неке ствари којима би реметио мој тренинг."

Прокупачки малишани полако се враћају овом помало запостављеном спорту. Иако услови нису адекватни, јер су многе справе дотрајале, у Гимнастичком клубу Топличанин тренира педесеторо деце узраста од пет до 16 година и постиже одличне резултате.

У таквим условима није лако тренирати, каже Тодора Драмићанин: "Али ми се боримо и долазимо до резултата. Ево, ја сам сад на клупском била прва."

Њихов тренер каже да не смеју да осете притисак, и да све раде опуштено.

Следеће године Урош полази у школу и жели да, као и у гимнастици, постиже најбоље резултате.


Објављено: понедељак, 18. јануар 2016.

Извор: www.rts.rs