На Божић у мраку због туђег дуга

Невоље Ражида Гашића, самохраног оца петогодишњег Петра, из града у Топлици. После погибије супруге, четворо деце у хранитељским породицама


Ражид и Петар Гашић

КУРШУМЛИЈА - Са петогодишњим сином Петром, и овај Божић сам дочекао у мраку, у којем смо нас двојица сваке ноћи - очајан је Ражид Гашић (40), самохрани отац из градића надомак административне границе са КиМ.

Невоље су, вели, започеле пре четири године, када му је супруга Мирјана настрадала у саобраћајној несрећи...

- И до тада смо једва преживљавали, с обзиром на то да ја никада нисам био стално запослен, ако сам радио где год је и шта год је требало. После несреће, међутим, четворо старије деце је дато у хранитељске породице, а најмлађи Петар је остао код мене, јер смо изузетно везани један за другога - објашњава Ражид, наводећи да некако још успева да сина одведе у вртић, те обезбеди за храну и одећу.

Струју, нажалост, немају због немогућности да плате дуг.

- Пре више од године уселили смо се у такозвани социјални стан, али је претходна станарка, старија госпођа која је преминула, оставила неплаћени рачун од 35.000 динара. Та сума се сада само увећава, а ја од социјалне помоћи коју примам нисам у стању да сакупим новац и обезбедим поновно снабдевање електричном енергијом - објашњава Ражид, молећи добре људе да, сходно могућностима, помогну уплатама на рачун у ОТП банци, експлозитура у Куршумлији, број 325-9300700759608-28, на име Ражид Гашић.


Објављено: субота, 9. јануар 2016.| Аутор: Д. Зечевић

Извор: www.novosti.rs


Последње ажурирано ( уторак, 12 јануар 2016 19:27 )