Ефикаснији куршумлијски комуналци

Због високих дуговања добављачима и радницима, Комунално предузеће у Куршумлији донедавно је важило за једно од најпроблематичнијих у општини, а последице таквог стања биле су видљиве на сваком кораку. У последње време, дуговања су измирена а набављен је и велики број нових машина.

Комунално предузеће у Куршумлији, донедавно једно од најпроблематичнијих у општини, захваљујући рационалнијем пословању, али и подршци локалне самоуправе, стабилизовало је финансијску ситуацију, измирило дугове и набавило велики број нових машина.

Такво стање у једном од најважнијих локалних јавних предузећа, омогућава, између осталог и ефикасније решавање бројних комуналних проблема. Становници Куршумлије, у централном делу ове варошице, који су, због изливања канализације, годинама трпели непријатне мирисе, ускоро ће моћи да одахну.

Према речима Војкана Чарапића, директора КЈП "Топлица", у Куршумлији, уложено је око седам милиона динара: "Уже цеви, пречника 250 мм, замениће се ширим цевима од 400 мм. Имамо проблема са подземним водама, али се надамо да ће за наредних двадесетак радних дана посао бити завршен."

Пензионер Горан Стевановић нада се да ће изградњом нове канализационе мреже трајно бити решен проблем фекалних вода у том делу Куршумлије.

"Тај проблем постоји већ десетак година", наводи Радосав Миленковић, председник МЗ "Дринка Павловић" у Куршумлији, "ишли смо, молили, обраћали се свима редом, али ћемо тек сада почети да удишемо чист ваздух."

Због атрактивних бања и споменика природе, општину Куршумлија па и сам град, годишње посети на десетине хиљада туриста. Одржавање хигијене један је од приоритета, кажу у локалној самоуправи, која је финансирала набаку савремене ауточистилице.

То је било неопходно, истиче Радољуб Видић, председник Општине Куршумлија, "јер је немогуће квалитетно чишћење без такве машине, тако да ће град сигурно бити лепши и чистији".

То је пето ново возило које је набављено у последње три године, подсећа Војкан Чарапић, директор КЈП "Топлица", а вредност тих возила премашује педесет милиона динара.

Нова возила и опрема, уз стабилно пословање, гаранција су да ће и предстојећа зимска сезона протећи без већих проблема, тврде у том куршумлијском јавном предузећу.


Објављено: четвртак, 8. октобар 2015.

Извор: www.rts.rs