Пакетићи за сиромашну куршумлијску децу

КУРШУМЛИЈА - Црвени крст Куршумлије данас је поделио пакетиће за стотинак деце која су корисници Народне кухиње. Куповину новогодишњих пакетића су обезбедила приватна предузећа из Куршумлије и подељена су деци из најсиромашнијих породица које се хране у Народној кухињи.

Секретар Црвеног крста Миломир Николић рекао је новинарима да су то деца чији родитељи не могу да им обезбеде ни храну.

- Успели смо да преко локалних медија анимирамо разна предузећа из овог града која су изашла у сусрет и омогућила нам да купимо преко 100 пакетића, да приредимо приредбу за ове малишане који су узраста до 14 година и улепшамо им новогодишње празнике - казао је Николић.

Према подацима Црвеног крста из Куршумлије, на територији ове општине је регистровано 400 деце до 15 година, која живе испод границе сиромаштва. У самом граду живи око 250 ове деце док су остала на сеоским подручјима.

Поклони и у "Симпо ШИК"

Представници пословодства "Симпо ШИК" у Куршумлији поделили су новогодишње пакетиће деци запослених, први пут после вишегодишње паузе када је после неуспешне приватизације предузеће било пред ликвидацијом. Пакетиће је добило 70 дечака и девојчица.


Објављено: среда, 29. децембар 2010.

Извор: www.kurir-info.rs