Хуманитарна утакмица у Прокупљу

ПРОКУПЉЕ - Клуб навијача СД "Црвена Звезда - Београд" из Прокупља организовао је дванаесту по реду хуманитарну утакмицу у малом фудбалу између фудбалске репрезентације ветерана Србије и екипе прокупачких звездиних навијача.

Новчана средства, од око 100.000 динара, прикупљена од продатих улазница уплаћена су на текући рачун десетогодишљег Војислава Стојковића из Прокупља, који је слеп и оболео од аутизма, а коме је новац неопходан за лечење. Карте су се продавале по симболичној цени од 100 динара.


фото: inloughborough.com

Фудбалску репрезентацију ветерана Србије предводили су некадашњи звездини играчи Ненад Сакић и Зоран Зуба Радосављевић, као и голман "Напретка" и "Обилића" Ненад Крњинац. Специјални гости били су звездине легенде и идоли Звонко Милојевић и Зоран Банковић, као и актери серије "Село гори а баба се чешља" Марија Петронијевић и Иван Вучковић, и прокупачка боксерска легенда Братислав Ћуре Ристић.

Спортски део ове хуманитарне утакмице био је употпуњен културно-уметничко садржајем јер су се на полувремену утакмице својом игром и песмом гледаоцима представили ученици трећег и четвртог разреда ОШ "Никодије Стојановић - Татко" из Прокупља и фолклорна секција ОШ "Бранко Радичевић" из Разбојне, као и чланови Карате клуба "Прокупље" из Прокупља.


Објављено: уторак, 21. децембар 2010. | Аутор: Н.М.

Извор: www.juznevesti.com