Украдено скупо дрвеће из парка прокупачке болнице

ПРОКУПЉЕ - Неколико стабала ретког и скупог украсног дрвећа украдено је током ноћи из парка у кругу болнице у Прокупљу, рекао је директор Здравственог центра Топлица у том месту Драган Динић.

Он је казао да је управа здравственог центра принуђена да због те крађе и све чешћих упада у зграду болнице, где су на мети лопова лекови, ситан инвентар и санитарни уређаји, од Нове године уведе видео надзор у целом кругу болнице.

Украдено, веома ретко украсно дрвећа засађено је у болничком кругу током лета у еколошкој акцији озелењавања и оплемењивања простора. Неко је током претходне ноћи ископао и однео те саднице.

Садњу и хортикултурно уређење парка је са скоро 500.000 динара финансирао Здравствени центар Прокупља, рекао је Динић.

- Поносни смо на наш парк у коме има око 300 најразличитијих стабала украсног листопадног и зимзеленог дрвећа и другог нижег растиња које потиче из свих крајеве света и представља праву малу огледну ботаничку башту за све наше посетиоце - навео је Динић.

Он је подсетио да донедавно у болничком округу није било зеленила и да је простор са новим садницама, фонтаном и клупама пријатнији за пацијенте, запослене и све друге који долазе у болницу.


Објављено: понедељак, 20. децембар 2010. | Аутор: Агенција Бета

Извор: www.kurir-info.rs