Захвалнице новинарима за хуманост

КУРШУМЛИЈА, 14. децембра 2010. (Бета) - Представници Црвеног крста из Куршумлије у уторак су уручили захвалнице новинарки Новинске агенције Бета и Телевизије Б92 Љиљани Даниловић и новинару Радија Слободна Европа Милошу Ивановићу за исказану хуманост и допринос у смањењу сиромаштва у Куршумлији.

Секретар Црвеног крста Миломир Николић истакао је да су, захваљујући извештајима које су претходних неколико година објављивали Новинска агенција Бета, ТВ Б92, Радио Слободна Европа и дневни лист Франкфуртске вести, најсиромашнији у Куршумлији добили бројне донације.

Поред материјалне помоћи, велики број најсиромашњих градјана је добио и новчану помоћ, док је неколико породица добило кров над главом. "Готово сваки извештај у вези са социјално најугроженијим градјанима који су пласирали ово двоје новинара из Куршумлије, наишао је на реакције бројних донатора, надлежних министарстава и других државних институција. Пре свега, ради се о помоћи у храни, гардероби и новцу", казао је агенцији Бета Николић.

Он је истакао да је захваљујући новинарима и извештавању о стамбено незбринутим породицама, у протеклих неколико година изградјено је неколико стамбених објеката за најсиромашније.


Објављено: уторак, 14. децембар 2010. | Аутор: Агенција Бета

Извор: www.beta.rs