У Куршумлији и даље двовлашће

КУРШУМЛИЈА - Миломир Стојчић из СПС-а, који је за председника Скупштине Куршумлија изабран 11. новембра, у понедељак није могао да уђе у канцеларију, јер је она закључана.

Актуелни председник Општине Куршумлија који је као и коалиција којој припада (СРС, ДСС, НС) од пре три месеца на власти не признаје то скупштинско заседање, којим је ДС, Г17 плус и СПС добио већину и изабрао своје функционере.


Куршумлија

Стојчић каже да му Бојовић тражи решење о именовању на ту функцију, али до њега је за сада немогуће доћи, јер је печат у закључаној канцеларији.

- Данима се вртимо у круг и никако да изађемо из њега. Министарство за управу и локалну самоуправу је послало допис којим се скупштинско заседање од 11. новебра сматра легалним и легитимним. И поред тога ја не могу на посао, јер су врата закључана, а коалиција која се пре три месеца уселила не признаје пораз - напомиње Стојчић.

Он додаје да ће се што скорије сазвати нова седница Скупштине на којој ће да се смени Горан Бојовић, председник општине.

И док се ДС, Г17 плус и СПС позивају на одлуку Министарства за управу и локалну самоуправу, коалиција која је у општини: ДСС, НС и СРС, тврди да до промене власти не може доћи све док се не реши судски спор три одборничка мандата захваљујући којима је 11. новембра одржана седница.

– Надлежно министарство је само дало предлог који није обавезујућ. Оно не може да доноси одлуку преко суда и ми чекамо да се судски спор реши, па ћемо онда видети на чему смо. Као могуће решење појављује се увођење привремених мера и расписивање нових избора на локалу. До тада, ја не могу да признам неке нове функционере - објашњава Горан Бојовић, председник Општине Куршумлије.


Објављено: понедељак, 6. децембар 2010. | Аутор: Н.М.

Извор: www.juznevesti.com