Одељење за негу тешких болесника у Прокупљу

ПРОКУПЉЕ - У прокупачкој болници почело је да ради Одељење за продужени боравак и негу тешких болесника, рекао је данас директор Здравственог центра у Прокупљу Драган Динић.

Он је објаснио да је одељење намењено палијативном лечењу оних болесника код којих је процес дијагностицирања и лечења потпуно завршен, али је због тешке и компликоване болести потребно да пацијент буде под сталним надзором и негом медицинских радника.

Одељење за сада има 20 постеља, казао је Динић агенцији Бета и додао да ће временски неограничено лечење и боравак у болници покривати здравствено осигурање пацијента, уз минималну новчану надокнаду за део трошкова боравка.

- Ово је један од најхуманијих видова помоћи како пацијенту који не жели да и после завршеног лечења оде из болнице, тако и његовој породици којој се на овакав начин такође много помаже - рекао је Динић.

Он је објаснио да ће бригу о пацијенту сада преузети особље Одељења за продужени боравак и негу болесника, уместо породице која је морала 24 сата буде крај оболелог члана и брине о њему.


Објављено: среда, 1. децембар 2010. | Аутор: Агенција Бета

Извор: www.kurir-info.rs