PostHeaderIcon Удружење Топличана у Београду

Органско воће распродао одмах после бербе

Љубинко Васиљевић из подјастребачког села Горње Речице у општини Прокупље скоро целокупну прошлогодишњу производњу јабука, крушака, шљива и дуња, које гаји на органски начин, без хемије и вештачких ђубрива, продао је на велико, у свом селу, одмах после бербе.

Опширније...

 

Исељавање породица бивших радника ШИК Копаоника

Пет породица бивших радника ШИК Копаоника у Куршумлији, од новог власника добило је обавештење да се у року од месец дана иселе. Док они тврде да су станове добили на трајно коришћење, нови власник, као разлог наводи реконструкцију зграде, која по налазу вештака више није безбедна за становање.

Опширније...

 

Волонтери прославили четврти рођендан

Волонтерски центар Прокупље обележио је данас четири године рада, на пригодној свечаности којој су присуствовали представници општине Прокупље, председник Мирољуб Пауновић, заменик председника Илија Ђедовић, већница за културу Милица Ерић, као и многобројни волонтери, сарадници и представници партнерских организација .

Опширније...

 

Здравствена заштита непотизма?

Иако је Агенција за борбу против корупције, још средином прошле године, предложила Општини Куршумлија да, због утврђеног непотизма, разреши функције директорку Дома здравља, Скупштина општине то није прихватила.

Опширније...

 

Срби буреком освојили САД, траже их Немци и Арапи

Прокупље -- Српски бурек од прошле јесени продаје се и на америчком тржишту. Породична пекара из Горње Трнаве прва је из Србије испоручила овај специјалитет преко океана.

Опширније...

 

Инспектори пронашли три стотине радника на црно у Топличком округу

Инспектори Републичке инспекције рада у протеклој години у четири општине Топличког округа затекли су готово три стотина радника који су радили на црно

Опширније...

 

Приоритет омасовљење спорта

Један од наважнијих приоритета Општине Прокупље у области спорта у наредном периоду биће омасовљење и укључивање великог броја младих у спорт. Тим поводом на последњој седници скупштине усвојен је Програм развоја спорта а општинско веће донело је правилник за омасовљење спорта на територији општине Прокупље.

Опширније...

 

ХРАБРО СРЦЕ-СЛЕПА ДАНИЦА ХЕРОЈ ПРОКУПЉА

Даница Цветковић (14) из Прокупља која је слепа од рођења једна је од 17 добитника овогодишње Светосавске награде Министарства просвете и она је једино дете које је добило ову награду из Топлице.

Последње ажурирано ( петак, 29 јануар 2016 07:58 )

Опширније...

 

Сви мислимо да су Срби први јели виљушком и ножем, а истина је још боља

Бакар је први метал који су људи почели да користе још у неолиту, а постоје поуздани извори и материјални докази да је у Србији, тачније, у Плочнику код Прокупља заправо зачета металургија пре 7.000 година. Фасцинантно, али историја нам је још једном јача страна.

Опширније...

 

Седмочлана породица Алексић живи у селу Тијовац у тешким условима

У планинском селу Тијовац код Куршумлије седмочлана породица Алексић живи у две просторије трошне куће, склоне рушењу

Опширније...

 

Гимнастичко чудо из Прокупља

Шестогодишњи Урош Грујић из Прокупља шампион Србије у гимнастици, у категорији дечака до десет година. Тим спортом се бави од треће године, а на такмичењима ниже само победе.

Опширније...

 

<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 10 од 287

Пријатељи портала
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
НОВО

Ваше прилоге за
Топлички венац
од сада можете слати на
ОВУ АДРЕСУ

Претрага
Анкета
Да ли вам се допада портал Удружења?
 
Пријава корисника