PostHeaderIcon Удружење Топличана у Београду

ПРОМОЦИЈА КЊИГА

У ПОНЕДЕЉАК 18.04.2016.ГОД. У 19 ЧАСОВА У УДРУЖЕЊУ КЊИЖЕВНИКА СРБИЈЕ, УЛИЦА ФРАНЦУСКА БР.7 ОДРЖАЋЕ СЕ ПРОМОЦИЈА КЊИГА ЧЛАНА УДРУЖЕЊА ТОПЛИЧАНА У БЕОГРАДУ, ДР МИРОЉУБА ЈЕВТИЋА.
НАСЛОВИ КЊИГА СУ:
1. +ЊЕГОШ И ИСЛАМ И
2. ИСЛАМСКА ВИЗИЈА СВЕТА КОД ИВЕ АНДРИЋА.

ДОБРОДОШЛИ

Последње ажурирано ( субота, 16 април 2016 13:52 )

Опширније...

 

Патријарх српски Иринеј у Пролом бањи на промоцији књиге "Топличка епископија 1220-1690"

"Дана 05.04.2016.год. у просторијама хотела "Радан" у Пролом бањи, одржана је промоција књиге Топличка епископија 1220-1690 аутора мр Радоја Костића (издавачи Народни музеј Топлице, Удружење Топличана у Београду и Завичајно удружење Топличана у Нишу) и отворена изложба Прва велика обнова манастира Светог Николе у Куршумлији, седишта некадашње Топличке епископије, коју прати и истоимена публикација (Завод за заштиту споменика културе Ниш и Завичајно удружење Топличана из Ниша).

Последње ажурирано ( петак, 15 април 2016 15:35 )

Опширније...

 

СРЦЕ ЗА ДЕЦУ Свакој беби у Прокупљу биће проверен слух

Породилиште у Прокупљу добило је данас апарат за скрининг слуха код новорођенчади, дар "Блиц фондације".

Опширније...

 

Ухапшен јер је ножем покушао да убије младића у Куршумлији

Због сумње да је у суботу око 2 сата у тучи у градском парку у Куршумлији нанео ножем, такозваном лепезом, тешке повреде 21-годишњем младићу, ухапшен је 21-годишњи М. И. из Куршумлије.

Опширније...

 

Патријарх: Ускоро обнова прве задужбине Стефана Немање код Куршумлије

Патријарх Српске православне цркве Иринеј каже да ће прва задужбина Стефана Немање у Куршумлији, манастир Свети Никола, ускоро бити у потпуности обновљен. Манастир Свети Никола саграђен је пре 850 година.

Опширније...

 

Лако је на Хисару доживети стоту

На Хисару, омиљеном шеталишту Прокупчана, свакодневно је и најстарији Топличанин Стојан Стојановић који, како каже, годинама на том брду црпе животну енергију. Другог рецепта за дуг живот нема.

Опширније...

 

Прве задужбине Стефана Немање

Стефан Немања, родоначелник династије Немањића и утемељивач српске средњовековне државе, памти се по великим задужбинама − Ђурђевим ступовима, Студеници, Хиландару и др. Многи ипак не знају да је ктиторску мисију започео још као велики жупан у својој првој престоници, данашњој Куршумлији.

Опширније...

 

ГЛУМАЦ ДРАМСКОГ СТУДИЈА ГИМНАЗИЈЕ ОСВОЈИО НАГРАДУ

На 20. Сусретима гимназијских позоришта Србије у Крагујевцу, Ђорђе Стошић из Прокупља добио једну од три равноправне награде за најбољу мушку улогу, за ролу Белкинау представи "Исти живот- друго паковање" Драмског студија Гимназије Прокупље.

Опширније...

 

Аутобус ударио пешака код Житорађе

Након што је пешак у Јасеници код Житорађе потрчао ка аутобусу, возач је нагло закочио и ударио човека који је задобио тешке повреде.

Опширније...

 

Пчелар основац из Белољина

На подручју општине Прокупље све је више људи заинтересованих за пчеларење, а многима је то важан извор прихода. Најмлађи пчелар у том крају још иде у основну школу.

Опширније...

 

Прокупачки глумац награђен за улогу у "Аризанској причи"

На 1. Балканском фестивалу камерних сцена "Езоп" одржаном у Софији Зоран Раденковић награђен је за најбољу мушку улогу у монодрами "Аризанска прича" редитеља Срђана Живковића.

Опширније...

 

<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 7 од 289

Пријатељи портала
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
НОВО

Ваше прилоге за
Топлички венац
од сада можете слати на
ОВУ АДРЕСУ

Претрага
Анкета
Да ли вам се допада портал Удружења?
 
Пријава корисника