PostHeaderIcon Удружење Топличана у Београду

Ефикаснији куршумлијски комуналци

Због високих дуговања добављачима и радницима, Комунално предузеће у Куршумлији донедавно је важило за једно од најпроблематичнијих у општини, а последице таквог стања биле су видљиве на сваком кораку. У последње време, дуговања су измирена а набављен је и велики број нових машина.

Опширније...

 

Председник општине посетио најудаљенију школу

Председник општине Прокупље Мирољуб Пауновић и већница задужена за просвету, Маја Ранђеловц посетили су основну школу у селу Товрљане, најудаљенијем у тој општини, коју похађа само четири ђака

Опширније...

 

Прокупље, покушао да убије невенчану супругу

Полиција из Прокупља ухапсила је Р. Т. из околине Житорађе, због покушаја убиства супруге, саопштила је полицијска управа из Прокупља.

Опширније...

 

Историјски архив Топлице добија видео-надзор

У Историјском архиву Топлице почели су радови на увођењу видео-надзора, а ускоро ће и приступ депоима бити ограничен. До краја године увешће се и систем за детекцију пожара, а штампаће се и својеврсни водич кроз Архив.

Опширније...

 

Центар Прокупља памти караване виноградара

Некада се сматрало да кућа у Прокупљу која нема виноград није на гласу, уместо вина пио се комињак, а испред "Прокупца" су данима чекале километарске колоне кола да продају грожђе. Виноградарство је у овом крају утихнуло 70-их година, а сада се поново "буди".

Последње ажурирано ( недеља, 04 октобар 2015 21:57 )

Опширније...

 

Црврни крст Прокупље поделио поклоне деци

Деци, која су укључена у Заједнички програм за инклузију деце из осетљивих група у образовању, Црвени крст Прокупље поделио је поклон пакете са гардеробом. Овај пројекат финансира Швајцарска агенција за сарадњу и развој.

Опширније...

 

Саветовалиште за дијабетес радиће сваке среде у Прокупљу

Стручне савете о исхрани, превентиви и сузбијању дијабетеса Прокупчани ће моћи да добију сваке среде од 7 до 14 сати од лекара у новоотвореном Саветовалишту у Превентивном центру Дома здравља.

Опширније...

 

Прокупчанин поседује колекцију од шест "фића"

Бобан Ђурић из Прокупља је један од последњих заљубљеника и колекционар "фића", некадашње "националне класе".

Опширније...

 

Наставља се реновирање прокупачких школа

Локална самоуправа је из буџета издвојила 35 милиона динара за уређење више школа на територији општине, што је највеће улагање у локалне школске објекте у последњој деценији.

Опширније...

 

Премијером филма "Поновни сусрет" обележен Дан старих

Премијером филма "Поновни сусрет" режисера Жикице Јовановића из Прокупља, која је одржана у Народном музеју Топлице, Прокупчани су обележили 1. октобар - Међународни дан старих.

Опширније...

 

За бољи живот Рома у Куршумлији

Општина Куршумлија и Организација за европску безбедност и сарадњу коју представља Мисија ОЕБС у Србији, потписале су Меморандум о разумевању, у оквиру пројекта који има за циљ побољшање квалитета живота Рома, укупне вредности од 61.316 €, док ће учешће општине Куршумлија износити 15.593 €.

Опширније...

 

<< Почетак < Претходна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следећа > Крај >>

Страна 18 од 290

Пријатељи портала
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
НОВО

Ваше прилоге за
Топлички венац
од сада можете слати на
ОВУ АДРЕСУ

Претрага
Анкета
Да ли вам се допада портал Удружења?
 
Пријава корисника