PostHeaderIcon Удружење Топличана у Београду

Мерење радона у Прокупљу

Општине Прокупље укључила се у реализацију Националног програма мерења радона у Србији, која представља део техничке сарадње који Република Србија има са Међународном агенцијом за атомску енергију.

Опширније...

 

Пријем код Патријарха

"У четвртак, 08. септембра, лета господњег, делегацију у саставу Др Милета Радојевић, директор Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама, археолог Јулка Кузмановић-Цветковић из музеја Топлице и Слободан Стевић, председник Удружења топличана у Београду, примио је Његова Светост Патријарх Српски Господин Иринеј.

Опширније...

 

Радиологу у Дому здравља у Куршумлији прекипело па тужи директорку за мобинг

Доктор Томислав Арсенијевић, специјалиста радиологије у Дому здравља у Куршумлији, тврди да трпи мобинг директорке Ураније Петровић.

Опширније...

 

Ухапшени због покушаја пљачке у Житорађи

Два младића из околине Житорађе ухапшена су због покушаја пљачке, саопштила је Полициска управа у Прокупљу.

Опширније...

 

Два нова апарата за хемодијализу у Прокупљу

Општа болница добила је кроз донацију 2 нова апарата за хемодијализу, чиме ће знатно бити побољшан третман пацијената који се лече од бубрежних болести.

Опширније...

 

Обележен Дан ослобођења Прокупља у Великом рату

Полагањем венаца на споменик Топличанима палим у ратовима 1912-1918. године и жртвама народног устанка 1917. и одржавањем научног скупа обележена је годишњица ослобођења Прокупља у Првом светском рату. В

Опширније...

 

Подиже се први споменик Гвозденом пуку

КУРШУМЛИЈА- У селу Игриште код Куршумлије са 25 становника биће подигнут споменик припадницима херојског Гвозденог пука, који су у рат и вечну славу кренули 7. октобра 1912. године из Прокупља.

Опширније...

 

Лекар који је изменио Прокупље

Симболи Прокупља без којих је овај град сада незамислив - Хисар и Савићевац, пре једног века били су голет која је захваљујући лекару Алекси Савићу пошумљена и уређена и постала омиљено шеталиште Прокупчана са чијег врха је најлепши поглед на град.

Опширније...

 

Полиција и прокупачки малишани у борби против насиља

Пројекат Полицијске управе у Прокупљу "За живот без страха и предрасуда - реци НЕ насиљу", на градском стадиону окупио је прокупачке средњошколце и основце, а порука која је послата је да се насиље не сме толерисати.

Опширније...

 

Млади егзистенцију обезбеђују на њивама

НИШ - У општини Блаце на југу Србије, последњих неколико година, пољопривредна производња постала је најчешће занимање. Блаце је познато по квалитетним шљивама али и добром млеку. Међу произвођачима је све више младих.

Опширније...

 

Шта мучи произвођаче органског млека?

БЛАЦЕ - У топличком крају у околини Блаца, производи се млеко по стандардима органске производње.

Опширније...

 

<< Почетак < Претходна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следећа > Крај >>

Страна 17 од 290

Пријатељи портала
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
НОВО

Ваше прилоге за
Топлички венац
од сада можете слати на
ОВУ АДРЕСУ

Претрага
Анкета
Да ли вам се допада портал Удружења?
 
Пријава корисника