PostHeaderIcon Удружење Топличана у Београду

Проширење капацитета Дома старих у Прокупљу

Дом старих у Прокупљу једина је установа овог типа у Топлици. Сви капацитети су попуњени, а од наредне године, када буде завршена адаптација, биће места за још 56 нових корисника. Средства за боље услове живота и смештаја старих обезбедило је Министарство за рад, борачка и социјална питања.

Опширније...

 

СРЦЕ ЗА ДЕЦУ Деца нам више нису гладна

Само десетак дана након објављивања текста у "Блицу" у оквиру акције "Блиц фондације" - "Срце за децу" четворо деце породице Чупић из села Бериље код Прокупља више нису гладна. Кућа Чупића је пуна хране, а Стефан (12) по први пут има свој кревет.

Опширније...

 

Оскрнављен споменик погинулима у НАТО агресији

Са споменика палим родољубима у ратовима од 1990. до 1999. у центру Прокупља, непознати починиоци скинули су и однели бронзани крст и велику спомен плочу са именима 45 погинулих војника и полицајаца из те општине

Опширније...

 

Скоро 10 000 хектара под озимом пшеницом

ПРОКУПЉЕ – На територији Топличког управног округа укупно је засејано 9.500 хектара под озимом пшеницом. Планирано је да под овом културом буде засејано још око 500 хектара.

Опширније...

 

Oпштина Блаце на Данима младог маслиновог уља у Водњану (Хрватска)

Општина Блаце са локалним привредницима наступа на "Данима младог маслиновог уља", манифестацији која се једанаесту годину заредом одржава у месту Водњан у Истри, што је прва званична презентација блачке шљиве и ракије на тржишту Хрватске.

Опширније...

 

Општина реновира школске зграде

Општина Прокупље приводи крају реализацију великог пројекта који обухвата реконструкцију и адаптацију санитарних чворова , водоводне и канализационе мреже у школама на територији општине.

Опширније...

 

Мурали - симбол урбаног Прокупља

Да зидови могу да причају, Прокупачки би испричали ону о младости и дружењу које је почело 2010. године и траје до данас. Први мурал који је те године насликао Милош Костић, преко пута своје зграде у Сокићевом булевару, био је почетак преображаја Прокупља у град мурала.

Последње ажурирано ( понедељак, 23 новембар 2015 21:48 )

Опширније...

 

Блаце, погинуо радник на градилишту

На градилишту комплекса отворених базена, у месту Блаце, погинуо је Б. М., запослен у фирми "Металпласт Павловић" из Ђурђевца, када је пао са три и по метра на бетонски под машинске сале, саопштило је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Опширније...

 

Прокупачки планинари одллични домаћини

Прва Републичка планинарска акцији "Мала топличка трансверзала" у организацији Планинарско – скијашког клуба "Топлица" Прокупље и Планинарског савеза Србије окупила је 420 планинара из 35 планинарских клубова Србије.

Опширније...

 

Пчелари изложили своје производе

Удружење пчелара "Пчелица" организовало је манифестацију под називом "Дани меда Прокупље 2015". На овој традиционалној привредној манифестацији, осим пчелара из Прокупља, били су присутни и пчелари и произвођачи пчеларског прибора и опреме из Ниша, Лесковца и Блаца.

Опширније...

 

Највећи успех у историји клуба

У другом колу пионирске гимнастичарске лиге Србије које је одржано у Новом Саду шестогодишњи Урош Грујић члан ГК "Топличанин" успео је да освоји златну медаљу у вишебоју као најмлађи такмичар у првој селекцији остваривши тако највећи успех клуба од оснивања.

Опширније...

 

<< Почетак < Претходна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следећа > Крај >>

Страна 15 од 290

Пријатељи портала
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
НОВО

Ваше прилоге за
Топлички венац
од сада можете слати на
ОВУ АДРЕСУ

Претрага
Анкета
Да ли вам се допада портал Удружења?
 
Пријава корисника