PostHeaderIcon Удружење Топличана у Београду

Дугови прете да блокирају рачун Општине Прокупље

Скоро 300 милиона динара Општина Прокупље, према одлуци суда, мора да плати Универзал банци, која је преузела потраживања ПЗП Ниш за урађене инфраструктирне радове у Прокупљу у периоду од 2006. до 2009. године. Председник Мирољуб Пауновић каже да би то могло да угрози функционисање Општине.

Опширније...

 

ПЛОЧНИК УШАО У ОКСФОРДСКИ УЏБЕНИК

Неолитско налазиште Плочник у истоименом селу у прокупачкој општини, ушло је у енглески уџбеник за енглески језик "English file", а штампао га је "Oxford University press" . Тако да сада сви који су на овом Универзитету уче о српском неолитском налазишту!

Последње ажурирано ( среда, 10 фебруар 2016 22:23 )

Опширније...

 

Коњска запрега ударила у камион водовода

Након што се његов коњ отргао контроли, један Прокупчанин који је управљао запрегом скренуо је у супротну траку у Улици 9. октобра и ударио у камион водовода који је био паркиран на улици док су радници "Хамеума" отпушавали канализацију.

Опширније...

 

Исељавање породица бивших радника ШИК Копаоника

Пет породица бивших радника ШИК Копаоника у Куршумлији, од новог власника добило је обавештење да се у року од месец дана иселе. Док они тврде да су станове добили на трајно коришћење, нови власник, као разлог наводи реконструкцију зграде, која по налазу вештака више није безбедна за становање.

Опширније...

 

Волонтери прославили четврти рођендан

Волонтерски центар Прокупље обележио је данас четири године рада, на пригодној свечаности којој су присуствовали представници општине Прокупље, председник Мирољуб Пауновић, заменик председника Илија Ђедовић, већница за културу Милица Ерић, као и многобројни волонтери, сарадници и представници партнерских организација .

Опширније...

 

Здравствена заштита непотизма?

Иако је Агенција за борбу против корупције, још средином прошле године, предложила Општини Куршумлија да, због утврђеног непотизма, разреши функције директорку Дома здравља, Скупштина општине то није прихватила.

Опширније...

 

Реновира се болница у Прокупљу

ПРОКУПЉЕ – У Општој болници "Др Алекса Савић" у Прокупљу у току је реконструкција и проширење неколико одељена, а мењају се и мокри чворови и дотрајале водоводне и канализационе мреже, старе скоро 40 година.

Опширније...

 

Органско воће распродао одмах после бербе

Љубинко Васиљевић из подјастребачког села Горње Речице у општини Прокупље скоро целокупну прошлогодишњу производњу јабука, крушака, шљива и дуња, које гаји на органски начин, без хемије и вештачких ђубрива, продао је на велико, у свом селу, одмах после бербе.

Опширније...

 

Приоритет омасовљење спорта

Један од наважнијих приоритета Општине Прокупље у области спорта у наредном периоду биће омасовљење и укључивање великог броја младих у спорт. Тим поводом на последњој седници скупштине усвојен је Програм развоја спорта а општинско веће донело је правилник за омасовљење спорта на територији општине Прокупље.

Опширније...

 

ХРАБРО СРЦЕ-СЛЕПА ДАНИЦА ХЕРОЈ ПРОКУПЉА

Даница Цветковић (14) из Прокупља која је слепа од рођења једна је од 17 добитника овогодишње Светосавске награде Министарства просвете и она је једино дете које је добило ову награду из Топлице.

Последње ажурирано ( петак, 29 јануар 2016 07:58 )

Опширније...

 

Сви мислимо да су Срби први јели виљушком и ножем, а истина је још боља

Бакар је први метал који су људи почели да користе још у неолиту, а постоје поуздани извори и материјални докази да је у Србији, тачније, у Плочнику код Прокупља заправо зачета металургија пре 7.000 година. Фасцинантно, али историја нам је још једном јача страна.

Опширније...

 

<< Почетак < Претходна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следећа > Крај >>

Страна 12 од 290

Пријатељи портала
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
НОВО

Ваше прилоге за
Топлички венац
од сада можете слати на
ОВУ АДРЕСУ

Претрага
Анкета
Да ли вам се допада портал Удружења?
 
Пријава корисника