PostHeaderIcon Удружење Топличана у Београду

Волонтери прославили четврти рођендан

Волонтерски центар Прокупље обележио је данас четири године рада, на пригодној свечаности којој су присуствовали представници општине Прокупље, председник Мирољуб Пауновић, заменик председника Илија Ђедовић, већница за културу Милица Ерић, као и многобројни волонтери, сарадници и представници партнерских организација .

Опширније...

 

ХРАБРО СРЦЕ-СЛЕПА ДАНИЦА ХЕРОЈ ПРОКУПЉА

Даница Цветковић (14) из Прокупља која је слепа од рођења једна је од 17 добитника овогодишње Светосавске награде Министарства просвете и она је једино дете које је добило ову награду из Топлице.

Последње ажурирано ( петак, 29 јануар 2016 07:58 )

Опширније...

 

Сви мислимо да су Срби први јели виљушком и ножем, а истина је још боља

Бакар је први метал који су људи почели да користе још у неолиту, а постоје поуздани извори и материјални докази да је у Србији, тачније, у Плочнику код Прокупља заправо зачета металургија пре 7.000 година. Фасцинантно, али историја нам је још једном јача страна.

Опширније...

 

Седмочлана породица Алексић живи у селу Тијовац у тешким условима

У планинском селу Тијовац код Куршумлије седмочлана породица Алексић живи у две просторије трошне куће, склоне рушењу

Опширније...

 

Гимнастичко чудо из Прокупља

Шестогодишњи Урош Грујић из Прокупља шампион Србије у гимнастици, у категорији дечака до десет година. Тим спортом се бави од треће године, а на такмичењима ниже само победе.

Опширније...

 

За најмлађе у Куршумлији

Леп новогодишњи пакет поклон-пакет, препун гардеробе за разне узрасте и слатких ђаконија, наше сталне донаторке Наташе Видовић из Немачке стигао је у Београд а упућен је некадашњим штићеницима Хуманитарног моста седмочланој породици Игрутиновић из села Висока код Кушумлије.

Опширније...

 

Здравствена заштита непотизма?

Иако је Агенција за борбу против корупције, још средином прошле године, предложила Општини Куршумлија да, због утврђеног непотизма, разреши функције директорку Дома здравља, Скупштина општине то није прихватила.

Опширније...

 

Срби буреком освојили САД, траже их Немци и Арапи

Прокупље -- Српски бурек од прошле јесени продаје се и на америчком тржишту. Породична пекара из Горње Трнаве прва је из Србије испоручила овај специјалитет преко океана.

Опширније...

 

Инспектори пронашли три стотине радника на црно у Топличком округу

Инспектори Републичке инспекције рада у протеклој години у четири општине Топличког округа затекли су готово три стотина радника који су радили на црно

Опширније...

 

И девојка међу пливачима за Часни крст у Прокупљу

Прокупчани ће и ове године за Часни крст пливати на Растовничком језеру, а како сазнајемо, међу до сада пријављеним пливачима је и једна девојка. У Куршумлији пливање на градском базену.

Опширније...

 

Славољуб Сретковић - мештанима планинских села и више од поштара

Након 16 година разношења писама, разгледница, пакета и рачуна по селима на Радан планини, 56-годишњи поштар из Прокупља Славољуб Сретковић ради са истим еланом као и првог дана јер зна да је неким усамљеним мештанима забачених села једини пријатељ.

Опширније...

 

<< Почетак < Претходна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следећа > Крај >>

Страна 11 од 288

Пријатељи портала
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
НОВО

Ваше прилоге за
Топлички венац
од сада можете слати на
ОВУ АДРЕСУ

Претрага
Анкета
Да ли вам се допада портал Удружења?
 
Пријава корисника